30
Nisan
2024
Salı
TEKİRDAĞ

"Tekirdağ'ın bir numaralı sorunu eğitim"

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Tekirdağ'ın bir numaralı sorunun eğitim olduğunu dile getirerek, "Eğitim konusunda bizden önce başlatılan kararlılık aynen devam edecek" dedi.

Tekirdağ Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Özkan Dikmen ve Yönetim Kurulu üyeleri, Tekirdağ'a yeni atanan Vali Aydın Nezih Doğan'ı makamında ziyaret ederek, 'hayırlı olsun' dileklerinde bulundu. Tekirdağ Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, Tekirdağ'ın yararı için her konuda destek sözü verirken, ziyaretten oldukça memnun kaldığını ifade eden Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan ise Tekirdağ'ın öncelikli sorununun eğitim olduğunu, ancak kültürel değerlerin de bir o kadar önem arz ettiğini söyledi.

Tekirdağ'ın meşhur köftesi ile Tekirdağ'da marka olmuş lokanta sahiplerinin, Tekirdağ'ın kültürel değerlerini tanıtmada öncü olması gerektiğini vurgulayan Vali Doğan, "Tekirdağ'ın bir numaraları sorunu eğitim. Eğitim konusunda bizden önce başlatılan kararlılık aynen devam edecek. Ancak eğitim kadar önemli bir diğer sorun da Tekirdağ'ın sahip olduğu kültürel değerlerin yeterince tanıtılmaması" dedi.

150 bin nüfuslu Tekirdağ'da arkeoloji müzesini ziyaret eden kişi sayısının 1 yılda 4-5 bin civarında olmasının oldukça düşündürücü olduğuna değinen Tekirdağ Valisi Doğan, "Tekirdağ kültürel açıdan yeterli malzemeye sahip. Ancak buraya gelen insanlara bunu anlatamazsak sahip olduğunuz değerlerin hiçbir önemi kalmaz. Bu nedenle Tekirdağ'da özellikle köfte konusunda marka olmuş lokanta sahiplerinin para kazanma amaçlarının dışında, kendilerine köfte yemeğe gelen insanlara Tekirdağ'ın diğer kültürel değerlerini anlatma zorunluluğu vardır" diye konuştu.

Vali Doğan, meşhur Tekirdağ köftesi yapan lokanta sahiplerinin bu konuda gerekli özveriyi göstermemeleri durumunda, kendisinin bizzat lokantalara gideceğini, aradığı şeyi orada bulamadığı zaman, 'Hemen kalkıp oradan çıkacağım, sonra da burada aradığınızı bulamıyorsunuz, burada yemek yemeyin' diyeceğini de sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2006 Pazartesi 18:32:16
Güncelleme :16 Mart 2006 Perşembe 13:34:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?