3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

18 yıllık hastane rüyası gerçek oluyor

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, 1990 yılında yapılması düşünülen devlet hastanesinin Sağlık Bakanlığı ödeneği ile Tekirdağ İl Özel İdaresi tarafından yapılacağını söyledi. Hastane arsası üzerinde inceleme yapan Vali Doğan, "Marmara Ereğlisi'nde 18 yıllık rüya gerçek oluyor. Tam teşekküllü devlet hastanesi 300 iş günü sonrasında hizmete girecek" dedi. 

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, yapımı devam eden OPET Anadolu Lisesi ile Marmara Ereğlisi Devlet Hastanesi arsalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. OPET Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk ile birlikte yapımı devam eden inşaatı inceleyen Vali Doğan, öğrencilerin Aralık ayında yeni okullarına kavuşacaklarını söyledi. Halk Eğitim merkezindeki binada iki yıldır zor şartlarda öğrenim gören öğrencilerin modern bir binaya taşınacağını kaydeden Vali Doğan, "2006 yılında Anadolu Lisesi'ni kurduk. Ancak kendilerine ait binaları olmadığı için eğitimleri Halk Eğitim merkezindeki sınıflarda başladı. Şimdi OPET'in sağladığı imkanları ile 150 öğrencimiz Türkiye'nin en iyi imkanlarına sahip yeni binalarına taşınacak. 16 derslikli OPET Anadolu Lisesi'ni Aralık ayında teslim alacağız. Katkılarından dolayı OPET'e teşekkür ederiz. OPET, 5 milyon YTL harcayarak öğrencilerimiz için en iyi şartlarda bir okul inşa ediyorlar" şeklinde konuştu. 

Daha sonra ödeneği Sağlık Bakanlığı tarafından verilecek olan Marmara Ereğlisi Devlet Hastanesi arsasını inceleyen Vali Doğan, Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Uğur Çağlayan'dan hastane hakkında bilgi aldı. 1990 yılında Marmara Ereğlisi'nde hastane yapımı için bir dernek kurulduğunu anlatan Vali Doğan, küçük bir yapı ile inşaata başlandığını hatırlattı. Ancak bazı sıkıntılar nedeniyle hastane binasının tamamlanamadığını ifade eden Vali Doğan, "1990 yılında başlatılan yapıyı biz yıktık. Dernek hastane yapılması için gayret etmiş fakat bina tamamlanamamış. Sağlık Bakanlığımız hastane ödeneğini Tekirdağ İl Özel İdaresi'ne göndererek katkı sağladı. Bizde hemen Devlet Hastanesi yapımını ihale ettik. Şuanda ihale aşaması tamamlandı. 

15 gün içerisinde arsa teslimi yaparak inşaat başlayacak. İhaleye şartnamelerine göre de 300 işgünü sonrasında 30 yataklı devlet hastanesi hizmete girecek. Marmara Ereğlisi'ndeki 18 yıllık hastane rüyası da gerçekleşmiş olacak. 11 bin 826 metrekarelik alana sahip hastanemizde 4 bin 200 metrekare kapalı alan olacak. 30 Yataklı devlet hastanesi ilçe halkının tüm ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde donatılacak. Hastanemizin önümüzdeki yıl Eylül ayında bitirilmesi planlanıyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 15:43:11
Güncelleme :6 Kasım 2008 Perşembe 15:47:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?