3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

'19 Eylül Gaziler Günü' kutlamaları

Tekirdağ'da, "19 Eylül Gaziler Günü" nedeniyle düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu. 

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Hükümet Caddesi üzerinde düzenlenen törene Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ali İnlek, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, çok sayıda mülki, adli ve askeri erkan temsilcileri ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Protokol tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. "Gazi" kelimesinin beyinlerde "vatanı için canını feda eden kahraman, demir yürekli yiğitlerin" akla geldiğini ifade eden Namık Kemal Lisesi Tarih öğretmeni Cevat Sedes, Mustafa Kemal Atatürk'e Sakarya savaşı sonunda Gazilik unvanı verildiğini ve günün anısına bugünün gaziler günü olarak taçlandırıldığını söyledi. 

Sedes, "Bin yıllık Anadolu tarihi serüveni yeniden yaşanıyor. Her şehidimizin her gazimizin kanı o kutsal al renkli bayrağımızı bir kez daha al kanlara boyuyor. Değerli gazilerimiz yavru vatan Kıbrıs'ın korunmasında barış harekatında gösterdiği üstün başarılarını tüm dünyaya örnek göstermekle gurur kaynağımız oldu. Sizlerle ne kadar övünç duysak azdır. Gösterdiğin kahramanlık daima hafızalarda kalacaktır. 

Güneydoğu'da gazi olan evlatlarımız hain saldırlar karşısında gövdesini siper ederek vatan aşkımızın boyutlarını gösterdin. Bu vatan ve bayrak sizlerin ellerinde daha da yükselmiştir. Vatan sizlere minnettardır. Evlatları gazilik rütbesine ulaşan anne ve babalar sizlerin evlatları tün vatanın evlatlarıdır. Vatan sizin evlatlarınızın isimlerini sonsuza kadar yaşatacaktır. Memleketimizin savunmasında görev alarak şehit ve gazi olanları şükranla anıyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 15:33:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.terorsehitleri.com IP: 88.244.224.xxx Tarih : 20.09.2008 15:24:22

BU VATAN SİZE MİNNETTAR...