3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

2. Cumhuriyet Kadınları defilesi

Cumhuriyet Kadınları defilesinin ikincisi, Nurseli İdiz ve çok sayıda ünlü mankenin katılımıyla Tekirdağ'ın Saray ilçesinde yapıldı. 

Yaklaşık 10 bin kişinin izlediği Cumhuriyet Kadınları defilesinde ilginç sahne gösterileri yer aldı. Tansu Çiller'e benzemek için estetik ameliyat olan ünlü manken Çiğdem Savaş da ameliyatın ardından ilk kez podyuma çıktı. 

Türkiye'nin ilk kadın Başbakanı Tansıu Çiller'in kıyafetlerine benzer bir kostüm ve perukla podyuma çıkan Çiğdem Savaş'ın heyecanlı olduğu gözlendi. "Cumhuriyetin İlkleri" olarak da anılan Cumhuriyet Kadınları defilesinde cumhuriyetin ilk yıllarına ait ilginç eserler de sergilendi. 

Defilede sahneye kurulan Sabiha Gökçen uçağı ise ilgi odağı oldu. 

Birbirinden ünlü mankenlerin podyuma çıktığı defilede Ebru Güzel ilk kadın yazar Halide Edip Adıvar'ı, Şebnem Schaeffer ilk hemşire Esma Deniz'i, Hande Subaşı ilk hanımefendi Latife Hanım'ı, Ece Gürsel ilk gazeteci Sabiha Sertel'i, Çiğdem Savaş ilk kadın Başbakan Tansu Çiller'i, Şenay Akay ilk dünya güzeli Keriman Halis'i ve Nurseli İdiz de ilk kadın pilot Sabiha Gökçen'i canlandırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 17:57:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?