3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

2 bin yıllık heykel ele geçti

Tekirdağ'da jandarma ekiplerinin tarihi eserlere meraklı "Yorgo" adını kullanarak satıcılara düzenlediği operasyonda ele geçirilen erkek heykelinin iki bin yıllık olduğu ortaya çıktı. Müze Müdürlüğü'ne teslim edilen tarihi eser koruma altına alındı.

Tekirdağ Jandarma Komutanlığı aldığı bir ihbar üzerine tarihi eser satıcıları ile irtibar kurmuştu. Ellerindeki tarihi eserleri satmak isteyen 3 kişi ile tarihi eserlere meraklı Yorgo adını kullanarak pazarlık yapan jandarma ekipleri satış sırasında düzenlediği operasyonda mermer haç ve erkek heykeli ele geçirdi.

Tekirdağ Müze Müdürlüğü tarafından incelemeye alınan eserlerden mermer haçın yakın döneme ati olduğu ve özellikle de kilise girişlerine konulduğunu tespit etti. Ele geçirilen 90 santimetrelik erkek heykelini de inceleyen müze müdürlüğü heykelin Roma dönemine ait olduğunu belirledi. Müze müdürlüğü tarafından koruma altına alınan heykelin 2 bin yıllık olduğu belirlendi.

Tekirdağ'da ellerindeki tarihi eserleri jandarma ekiplerine satmak isteyen 3 kişi gözaltına alındıktan sonra adli makamlarca serbest bırakılmıştı. Tarihi eser satıcıları erkek heykeli için Yorgo adını kullanan jandarma ekiplerinden 200 bin dolar, mermer haç içinde 100 bin dolar istemişti. Tarihi eserlerle ilgili olarak başlatılan soruşturma devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2008 Pazar 16:20:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?