22
Mayıs
2024
Çarşamba
TEKİRDAĞ

3 bin 110 adet kurban derisi toplandı

Türk Hava Kurumu (THK) Tekirdağ Şubesi, Kurban Bayramı'nda 3 bin 110 adet kurban derisi toplandığı belirtildi. Şube Başkanı Ahmet Sevil, şehir merkezi ve köylerde vatandaşların geçen yıla oranla daha çok bağış yaptığını söyledi. 

THK Tekirdağ Şubesi Başkanı Ahmet Sevil, 2006 yılına göre bu yılki Kurban Bayramı'nda bin adet daha fazla deri toplandığını belirtti. Vatandaşların kuruma gösterdiği ilgiden memnun olduğunu ifade eden Şube Başkanı Sevil, "THK Tekirdağ Şubesi olarak Tekirdağ Valiliği'nin tahsis ettiği 14 araç ile birlikte şehir merkezi ve köylerde kurban derisi topladık. Geçen yıla oranla vatandaşlar kimlere nasıl bağışta yapacağını artık çok iyi biliyor. THK olarak 285'i keçi, 289'u sığır derisi olmak üzere toplam 3 bin 110 adet kurban derisi bağışı topladık. Kurban derisi bağışlayan vatandaşlarımıza teşekkür ederiz" dedi. 

Yapılan bağışların önemine değinen Tekirdağ Şube Başkanı Ahmet Sevil, elde edilecek gelirin yüzde 60'nın Sosyal Yardımlaşma, Diyanet, Kızılay gibi kuruluşlara aktarılacağını belirterek, "Bu aktarımlardan geriye kalanlar ise yani yüzde 40'ı ise THK'ya verilecek. Bu yardımlar sayesinde özellikle hayatımızın akciğerleri olan Ormanlarımızda meydana gelen yangınlar için yeni helikopter ve uçak alımlarının da önü açılacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2007 Pazartesi 18:40:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?