3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

3 can alan sahile uyarı levhaları

Tekirdağ Belediyesi, bu ay 3 gencin boğularak hayatını kaybettiği sahile "Denize girmek tehlikelidir" yazılı uyarı levhaları koydu. 

Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Altınova'da 2 kilometrelik alanın belediye plajı olmadığını, vatandaşların cankurtaran tepkilerini anladığını fakat tüm sahili kontrol etmelerinin çok zor olduğunu söyledi. Sahilde hayatını kaybeden çocukların acılarını paylaştıklarını ifade eden Başkan Aygün, o bölgede denize girmenin çok tehlikeli olduğunu söyledi. Aygün, "Tekirdağ sahilinde vatandaşlar diledikleri gibi denize girebiliyorlar. Bu ay içerisinde kötü olaylar meydana geldi ve 3 gencimizi kaybettik. Onların üzüntülerine ben de ortağım, ancak belediye başkanlığı olarak bu 2 kilometrelik alana cankurtaran koymak gibi bir durumumuz yok. Hem alan çok uzun ve büyük hem de orası bir belediye plajı değil. Biz tedbir olması için orada denize girmenin tehlikeli olduğunu belirten yazılar koyduk. Şeritler çektik, vatandaşlarımızın çok daha dikkatli olması gerekiyor" şeklinde konuştu. 

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte Altınova sahilinde incelemelerde bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Kıran ise, yaklaşık 600 metrelik sahil kesimine konan tabelalarla vatandaşları caydırmayı amaçladıklarını söyledi. "Kral Yolu" adı verilen taşlar nedeniyle bölgede denize girmenin tehlikeli olduğunu ifade eden Kıran, "Burada bulunan ve Kral Yolu adıyla bilinen taş yoldan dolayı denize girmek oldukça tehlikeli. Vatandaşlarımız bunun bilincinde olmadan buralarda denize giriyor ve üzücü olaylar yaşanıyor. Biz de bu amaçla vatandaşlarımızı bu konuda bilgilendirmek ve caydırma amacıyla uyarı tabelaları koyduk. Ayrıca, denizde 600 metrelik kısma da mantar koyacağız" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2008 Çarşamba 12:18:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?