3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

300 çocuk daha tiyatroyla buluştu

"Sizinkiler Projesi" kapsamında BKM oyuncuları tarafından sahneye konan müzikli çocuk oyunu "Altın Çiçeğin Peşinde", Tekirdağ'da sahnelendi.

Koç Holding'in 80. yıl kutlamaları çerçevesinde 2006 yılında başlattığı ve 2 yılda 100 binin üzerinde çocuğa ulaşan 'Sizinkiler Projesi' kapsamında ücretsiz olarak sahnelenen oyun, 20. durağı olan Tekirdağ'da 300 çocuk tarafından izlendi. Tekirdağ Belediye Kültür Merkezi'ndeki tiyatro oyununa ana sınıfı ve ilköğretim çağında yaklaşık 300 çocuk katıldı.

Karikatürist Salih Memecan'ın yazdığı "Sizinkiler Altın Çiçeğin Peşinde" adlı çocuk oyununda miniklere çevre kirliliğine karşı alınacak önlemler anlatıldı. Çocuklar oldukça eğlenceli dakikalar geçirirken, aileleri de dışarıda Pedagog Elif Koca ile sohbet etti. Pedagog Elif Koca'dan çocuk eğitimi hakkında bilgi alan aileler, bu tür etkinliklerin attırılmasını istedi.

Çocuk oyunu "Altın Çiçeğin Peşinde", Tekirdağ'ın ardından 22 Kasım-6 Aralık tarihlerinde Beşiktaş Kültür Merkezi'ndeki gösterileri ile turnesini tamamlayacak. Kapanış gösterimleri için tekrar İstanbul'a gelecek olan Sizinkiler ekibi, toplamda 5 bin 143 kilometre yol katederek turneyi 6 Aralık'ta İstanbul'da sonlandıracak. 

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 20:08:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?