4
Mayıs
2024
Cumartesi
TEKİRDAĞ

36 yıl sonra ağlatan kavuşma

Tekirdağ’da, 36 yıldan bu yana birbirlerini göremeyen anne ve oğlu, hastane bahçesinde cep telefonu ille arayıp bir araya geldi. Anne- oğulun buluşmasında gözyaşları sel oldu.

Isparta’da 1975 yılında eşi Süleyman Erkul’dan gördüğü şiddet nedeniyle, kızı ile 2 yaşındaki oğlu Hüseyin’i bırakan Kıymet Erkul, İstanbul’a gitti. Burada kendi ayakları üzerinde duran Kıymet Erkul, bir süre sonra çocuklarını almaya gitti, ancak bulamadı. O tarihten bu yanada kızı ve oğluna hasret kaldı. Kıymet Erkul’un kendisini terketmesinden sonra iki çocuğunu yuvaya veren Süleyman Erkul da 1981 yılında hayatını kaybetti.

Ablası bir aileye evlatlık verilirken, Hüseyin Erkul kaldığı yetiştirme yurdundan 15 yaşındayken kaçıp, Manisa’nın Sarıgöl İlçesi’ne yerleşerek çiftçilik yapmaya başladı. Ardından burada tanıştığı Emine ile evlendi. Emine ve Hüseyin Erkul çiftinin bu evlilikten dünyaya gelen 12 yaşındaki Büşra İrem ile 11 yaşındaki Musa Can ilköğretim okuluna gidiyor.

BİRBİRLERİNİ YEŞİL KART BAŞVURUSUNDA BULDULAR

İstanbul’da uzun bir süre yaşayan ve eşinden boşanmayan Kıymet Erkul, Tekirdağ’daki kardeşlerinin yanına yerleşti. 1970 yılındaki Süleyman Erkul ile yaptığı evlilikten sonra hiç kimliğini değiştirmedi ve bekarlık soyadı olan Karaca’yı kullandı. 15 gün önce kalp rahatsızlığı nedeniyle by-pass ameliyat olması gereken Kıymet Erkul, sağlık güvencesi olmadığı için Yeşil Kart çıkartmak için başvurdu. Yapılan araştırmada, kimliğinde Kıymet Karaca yazan kişinin resmiyette Kıymet Erkul olduğu anlaşıldı. Kıymet Erkul, yeşil kartını alırken, buradaki görevlilere çocuklarını yıllardan bu yana aradığı halde bulamadığını söyledi. Kıymet Erkul, Çorlu Devlet Hastanesi’nde by-pass ameliyatı oldu ve geçen hafta Tekirdağ Devlet Hastanesi Kardioloji Bölümüne sevk edildi.

AĞLATAN BULUŞMA

Kıymet Erkul’un kardeşleri cuma günü kütük kaydını alırken ablası Kıymet’in yıllar önce Isparta’da terk ettiği eşinden olan Hüseyin Erkul’un, Manisa’nın Sarıgöl İlçesi’nde yaşadığını öğrendi. İnternetten yapılan araştırma ardından telefon numarası bulundu ve anne ve oğlu telefonda görüşerek buluşmaya karar verdi.

Eşi ve 2 çocuğunu da yanına alan Hüseyin Erkul, 12 saatlik otobüs yolculuğu ardından bu sabah Tekirdağ’a geldi ve hemen annesinin tedavi gördüğü hastaneye gitti. 60 yaşındaki Kıymet Erkul’a doktorları durumu anlattı ve sakinleştirici iğne yaptı. Daha sonra koluna takılı serum şişesi ile birlikte hastanenin bahçesindeki giriş kapısına 38 yaşına gelen oğlu Hüseyin’i beklemeye başladı. Hastane bahçesine gelen Hüseyin Erkul annesini cep telefonundan aradı. Birbirlerini tanımayan anne ve oğul telefon ile konuşarak birbirlerini buldu. Buluşma anı hem Erkul’un ailesini, hem de çevredekilerin gözyaşına neden oldu.

Birbirlerine sımsıkı sarılan anne- oğul hıçkırıklarla ağlarken, Hüseyin Erkul baygınlık geçirdi. Kıymet Erkul doktorların müdahale ettiği oğlu Hüseyin’e, "Buldum seni bir daha asla bırakmam" diye sakinleştirmeye çalıştı. Sağlık ekiplerini müdahalesi ardından Hüseyin Erkul kendisine geldi ve anne ve oğul yaklaşık yarım saat birbirlerine sarılarak ağladı. Daha sonra Kıymet Erkul, torunları, oğlu ve gelini ile uzun süre sohbet edip birbirlerini tanımaya çalıştı.

AİLEYİ ŞİDDET DAĞITTI

Annesini yıllardan bu yana aradığı halde bulamadığını söyleyen Süleyman Erkul, "Baba dayağı yüzünden ailemiz dağıldı. 36 yıl sonra annemi buldum ve çok mutluyum. Artık kocaman bir aileyiz. Lütfen kimse kadınlara el kaldırmasın ve şiddet yüzünden başka aileler dağılmasın" dedi.

Çocuklarını yıllarca aradığını ancak, bulamadığını anlatan anne Kıymet Erkul, şöyle dedi:

"Çok mutluyum. Eşimin bana uyguladığı şiddet nedeniyle evden kaçmıştım. Bir süre sonra çocuklarımı almaya geldim ama bulamadım. Şimdi dünyanın en mutlu annesiyim. Oğlum, torunlarım ve gelinimle hasret gidereceğim."

Kıymet Erkul, hastanede bir süre daha tedavi altında tutulduktan sonra oğlu ile birlikte Manisa’nın Sarıgöl İlçesi’ne gidecek.

 

 

...
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2011 Pazar 19:23:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?