22
Mayıs
2024
Çarşamba
TEKİRDAĞ

5. Kolordu'da devir teslim

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları ile görev süresi uzatılarak Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) bünyesinde görevlendirilen 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Metin Yavuz Yalçın'dan boşalan görevi, tümgenerallikten korgeneralliğe terfi eden Yaşar Cihansız devraldı.

5. Kolordu Karargah binası önünde gerçekleştirilen törene, İstanbul Valisi Muammer Güler, Edirne Valisi Nusret Miroğlu, Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Remzi Tuncel, emekli orgeneraller Sabri Deliç ve Hikmet Köksal, Çorlu Kaymakam Vekili Dr. Mehmet Gödekmerdan, Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin ve davetliler katıldı.

Görevi devir tesliminde konuşan Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, 30 Ağustos itibariyle emekliye ayrılacak olan ve 2 yıl boyunca emir komutasında görev aldığı 1. Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Remzi Tuncel ile birlikte çalışmaktan onur duyduğunu belirtti. Yalçın, "5. Kolordu'nun görev süresi içerisinde kaydettiği atılımlar ve aldığı başarılı sonuçların arkasındaki temel güç, komutanımız olarak şahsıma ve bizlere gösterdiğiniz, sevgi, güven ve her konuda sağladığınız destek olmuştur. Bugüne kadar yaşantımda olduğu gibi meslek hayatımda bana her türlü desteği veren sevgili eşime, 4 tane evladıma, bir tanecik torunuma ömür boyu sevgilerimi sunuyorum. Görevimin ifası esnasında 5. Kolordu sorumluluk sahasında bulunan kolordu garnizon birliklerinin, faaliyetlerimize gösterdikleri yakın işbirliği, anlayış ve karşılıklı yardımlaşma için, başta seçkin komutanlar olmak üzere tüm personelime, Kolordu Komutanı olarak teşekkürlerimi ifade ediyorum" dedi.

Korgeneral Yalçın, Kolordu'nun her alanda ulaştığı seviyenin Kolordu'ya daha önce komuta eden tüm değerli komutanların, subay, astsubay, sivil memur, uzman erbaş ve erlerin üstün gayret ve katkılarının sonucu olduğunu dile getirdi.

Konuşmasında, görevlerini yerine getirirken şehit olan askerleri de anan Yalçın, "Şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor geride kalan acılı ailelerine sabır diliyorum. 2 yıllık kolordu komutanlığı süresince her türlü desteği esirgemeyen sayın valilerimize, Trakya Üniversitesi rektörlüğüne, Çorlu Kaymakamlığına, Belediye Başkanlığına, bizimle koordinede her zaman yanımızda hazır olan Çorlu Emniyet Müdürlüğü'ne, mülki ve yerel yöneticilere, kamu kurum ve kuruluşlarına ve değerli basın mensuplarına teşekkürlerimi iletiyorum. Güzel ilçemiz Çorlu'da devletine ve milletine inanan, onun ordusuna olan güvenini her fırsatta dile getiren sevgili Çorlu halkına bu ortamın oluşmasına katkı sağlayan tüm yöneticilere teşekkür ediyorum" diye konuştu. Yalçın, konuşmasında yeni Kolordu Komutanı Yaşar Cihansız'a başarı dileklerinde bulundu.

Görevi Korgeneral Yalçın'dan devralan ve 30 Ağustos tarihinden itibaren geçerli olmak üzere korgeneralliğe terfi eden Tümgeneral Yaşar Cihansız ise duyduğu heyecanı dile getirdi. Tümgeneral Cihansız, şöyle konuştu: "5. Kolordu Komutanlığına atanmanın, komutasını devralmanın gurur ve heyecanı içindeyim. Bizlere tevdi edilen bu kutsal görevi, bilgi ve tecrübesi, geliştirici ve birleştirici kişiliği ile komutanlık vasıflarına daima saygı duyduğum ve daha önce de Lice İç Güvenlik Tugay Komutanlığı görevini kendisinden devralma onuruna eriştiğim, Korgeneral Metin Yavuz Yalçın'dan yüksek huzurunuzda teslim alıyorum".

Tümgeneral Cihansız, "Bölgesel ve küresel, siyasi ve askeri gelişmelerin neden olduğu belirsizlik ortamı ve bunun sonucu yeni tehdit algılamaları ülkelerin silahlı kuvvetlerinin sorumlulukları ve üstlendikleri görevlerde değişikliklere sebep olmuştur. Bu düşünceden hareketle görevimiz ve hedefimiz 5. Kolordu Komutanlığı'nın sahip olduğu yüksek disiplin ve moral gücünü koruyarak harbe hazırlık derecesini devraldığım bugünkü üstün seviyesinden daha ileriye götürmek olacaktır. Maksadımız savaşa çağrı değil, tehdit nereden gelirse gelsin her türlü göreve hazır olmak suretiyle caydırıcılığı sağlayarak barışın korunmasına hizmet etmektir. Yüce milletimizin bizlere olan sarsılmaz güveni ve Atatürk ilkeleri bu uğurda en büyük dayanağımız ve rehberimizdir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Korgeneral Yalçın, Tümgeneral Cihansız'a 5. Kolordu rozet ve şiltini, Tümgeneral Cihansız da Korgeneral Yalçın'a 5. Kolordu flamasını takdim etti.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2007 Salı 16:30:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?