3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

5 Nisan Avukatlar Günü

Tekirdağ Baro Başkanı Hasan Orta, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle düzenlenen törende geçtiğimiz hafta icraya giden meslektaşlarına yapılan saldırı kınayarak, "Unutulmamalıdır ki hukuka ve adalete bir gün herkesin ihtiyacı olabilir" dedi. 

5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Tekirdağ Barosu, Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak tören düzenledi. 

Törene, Tekirdağ Barosu avukatları, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ'ın yanı sıra cumhuriyet savcıları katıldı. İstiklal Marşı okuyarak anıta çelenk koyan avukatlar geçtiğimiz hafta icraya giden meslektaşlarının uğradığı silahlı saldırıyı kınadı. Baro adına açıklama yapan Başkan Hasan Orta, avukat Ebru Düzgen'in görevinin başında adaletin tecellisi için çalışırken menfur bir saldırıya uğradığını hatırlattı. Avukat Orta, "Görevini yapmaktan başka bir amacı olmayan meslektaşımıza sıkılan kurşun aslında hukuka, adalete, adliyeye ve mesleğimize sıkılmıştır. Son günlerde hukuka ve adalete yapılan saldırılar bu fiilin işlenmesini kolaylaştırmıştır" dedi. 

Herkesin söylem ve eylemlerinde hukuk ve kanunlar çerçevesinde davranması gerektiğine dikkat çeken Orta, "Unutulmamalıdır ki hukuka ve adalete bir gün herkesin ihtiyacı olabilir. Mesleğimize ve meslektaşımıza yapılan bu saldırı avukatların hak ve hukuk yolundaki mücadelelerini hiçbir şekilde engellemeyecek aksine daha büyük bir şevk ile birlikte ve beraberlik içinde mesleğimizi sürdürmemizi sağlayacaktır. Bu nedenle değerli meslektaşımıza yapılan saldırıyı hukuk'a hukukçulara, baromuz şahsiyetine ve tüm avukatlara karşı yapılmış olduğunu ve bu eylemi yapan kişinin en ağır şekilde cezalandırılacağına olan inancımızın tam olduğunu kamuoyuna saygı ile duyururuz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2008 Cumartesi 13:41:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?