3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

5 yıl sonra öldürüldüğü ortaya çıktı

5 YIL ÖNCE KAYBOLAN GENCİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ ORTAYA ÇIKTI

Tekirdağ' da 5 yıl önce evden kaybolan ve bir daha haber alınamayan gencin arkadaşı tarafından öldürüldüğü ve cesedinin tarlaya atıldığı ortaya çıktı. Katil zanlısı gence, cesedi attığı iddia edilen yerde keşif yaptırıldı.

İddiaya göre, 14 Nisan 2006 tarihinde arabasıyla evden ayrılan Murat Koncagül (22) geri dönmeyince, durumdan şüphelenen anne Hatice Koncagül polise başvurdu. Kayıp başvurusunda bulunulan gencin bulunması için emniyet güçleri geniş çaplı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Murat Koncagül'ün ailesi ve arkadaşlarının ifadelerine başvuruldu. Polise ifade veren amca Hasan Koncagül'ün ifadesinde, yeğeni Murat'la görüştüğünü, bir sorunu olmadığını söylemesi üzerine dosya kapatıldı.

Anne Koncagül bir süre sonra oğlundan haber alamayınca, tekrar polise başvurarak oğlunun amcasıyla konuşmadığını ve halen kayıp olduğunu ve ölmüş olabileceğinden şüphelendiğini söyledi. Bunun üzerine Tekirdağ emniyeti güçleri yeniden amca Hasan Koncagül'ün ifadesini alarak, Hasan Koncagül'ün, babası yıllar önce trafik kazasında hayatını kaybeden yeğeni Koncagül'ün mirasına sahip olabilmek için yalan beyanda bulunduğunu itiraf etti.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri dosyayı tekrar açarak, Murat Koncagül'ün banka hesaplarında, sigortasında, otel ve hastane kayıtlarında hareketlilik olmadığını tespit edince öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerine soruşturmayı genişletti. Murat Koncagül'ün aracını evden alıp en son arkadaşları A.K., H.K. ve S.T. ile alkol alarak Köseilyas köyü yolunda bir bağ evine gittiğini öğrenen Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, jandarma kayıtlarını da inceleyip, otomobilin 14 Nisan 2006'dan birkaç gün sonra Hayrabolu yolundaki Çene köyü mezarlığında terk edilmiş olduğu bilgisine ulaştı.

Otomobilde kan lekesine benzer iz olduğunu gören ekipler, amca Hasan Karaağaç'ın 2008'de Tevfik Tezaldı'yı öldürmekten İstanbul Kartal H Tipi Cezaevinde hükümlü olduğunu, kayıp gencin arkadaşı S.T.'nin ise hırsızlık suçundan Kırklareli Kapalı Cezaevi'nde bulunduğunu tespit etti. A.K.'nin Tekirdağ'da bulunduğunu belirleyen polis ekipleri, 3 ay boyunca teknik ve fiziki takibe aldı.

A.K.'yi "uyuşturucu" ve "hırsızlık" gibi suçlardan gözaltına alan polis ekipleri, "Murat Koncagül'ü öldürdüğünü biliyoruz. Hata yapmanı bekliyoruz" diyerek serbest bıraktı. Daha sonra zanlının telefon görüşmelerini takibe alan ekipler, kız arkadaşına cinayetten bahsettiğini tespit etti. Bunun üzerine Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği zanlının evine baskın düzenleyerek gözaltına alındı. A.K.'nin evinde bir adet ruhsatsız silah, uyuşturucu madde ve uyuşturucu madde kullanma düzeneği ele geçirildi.

A.K. emniyetteki sorgusunda, 14 Nisan 2006 gecesi arkadaşlarıyla Köseilyas köyü yolunda bir bağ evinde alkol aldıklarını, Koncagül ile otomobili kullanma meselesi üzerine tartıştıklarını ve tartışmanın kavgaya dönüştüğü söyledi. A.K. ifadesinde H.K. ve S.T. birlikte Koncagül'ü bıçaklayarak öldürdüklerini itiraf etti. Cinayeti işledikten sonra Koncagül'ün otomobilini alarak cesedi Köseilyas köyü yolunda çalılıkların arasına attıklarını belirten Kunter, otomobili temizledikten sonra Çene Mezarlığı'nda kilitli bir şekilde bırakıp kaçtıklarını söyledi.

Zanlı A.K., cesedi attıkları Köseilyas köyü yolundaki boş araziye keşif götürüldü. Cesedin gömülmüş olabileceği ihtimali üzerinde duran ekipler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden gönderilen Ateş isimli özel eğitimli köpek ile yaklaşık 4 saat çalışma yaptı ancak sonuca ulaşamadı.

Hakkında cesedi belirttiği yere attığına dair görüntü destekli tespit tutanağı düzenlenerek adliyeye sevk edilen zanlı tutuklanarak Tekirdağ Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

5 YIL ÖNCE KAYBOLAN GENCİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ ORTAYA ÇIKTI
5 YIL ÖNCE KAYBOLAN GENCİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ ORTAYA ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2011 Pazartesi 16:41:03
Güncelleme :2 Mayıs 2011 Pazartesi 17:10:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?