3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

8 aydır kayıp oğlunu arıyor

Çorlu'da 8 ay önce evden ayrılan oğlu Sevgin Vatansever'in hayatından endişe eden baba Sebahattin Vatansever, oğlunun en son Düzce'de olduğunu, bunun da resmi telefon kayıtlarından ortaya çıktığını söyledi.

Kayıp oğlunun haber yapılması için gazetecilere başvuran baba, 30 Ağustos'tan bu yana Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yaşam mücadelesi veren gencin fotoğrafını internette görünce oğluna benzeterek şaşkınlık yaşadı

.
8 aydan bu yana kayıp oğlu Sevgin Vatansever (31) için çalmadık kapı bırakmayan ve artık oğlunun hayatından endişe ettiğini söyleyen Baba Sebahattin Vatansever, "Eve geldiği gün ben evde yoktum, köydeydim. Annesi evdeymiş ve Çerkezköy'de çalıştığı için yıkanması için eşyalarını getirmiş. Annesine '3 gün sonra geleceğim' diyerek evden ayrılmış. Oğlum Sebahattin sadece hafta sonları eve gelirdi. Çerkezköy'de çalıştığı için orda yaşıyordu. 2 Mayıs 2008 günü eve gelmiş ve bir daha geri dönmedi.

Evden Bursa'ya gidiyorum diyerek ayrılmış, orada kendi evi vardı. Bursa'da komşularına sorduk soruşturduk kimse görmemiş" dedi.


Kayıp oğlu için Çorlu Cumhuriyet Savcılığı'na müracaatta bulunduğunu söyleyen Baba Vatansever, "Savcılık vasıtasıyla oğlumun telefon kayıtlarını istedim. Gelen telefon kayıtlarında çok ilginç şeyler ortaya çıktı. Düzce'de Ali isimli bir şahısla evden ayrıldığı gün tam 6 kez görüşmüş. 2 ay içerisinde de 154 kez görüştükleri telefon kayıtlarında ortaya çıkıyor. Düzce'ye giderek Ali isimli şahsı buldum ancak bana 1 kez telefonla görüştüğünü söyledi. Oğlumun telefonu da 3 Mayıs tarihinden bu yana kapalı, ulaşılamıyor. Hayatından endişe etmeye başladım. Görenlerin ve bilenlerin polise bildirmelerini istiyorum" diye konuştu.


Gelen resmi kayıtlarda Ali isimle şahısla pek çok kez görüştüğünü savunan ve bu şahsın Düzce'de ifadesinin alındığını söyleyen Sebahattin Vatansever, "Bu şahıs savcılıkta verdiği ifade de 1 kez görüştüğünü söylüyor ve gelen kayıtlarda baz istasyonun en son sinyal aldığı yer yine Düzce olarak belirtiliyor. O tarihten bu yana da telefonu kapalı" ifadelerini kullandı.


Oğlu Sevgin Vatansever'i her yerde arayan gözü yaşlı Baba Sebahattin Vatansever, görenlerin ya da yerini bilenlerin yardım etmesini istedi.
Ayrıca Antalya'nın Aksu ilçesinde trafik kazası geçirdikten sonra, kendisine çarpan aracın sürücüsü Ramazan Yıkmaz tarafından hastaneye kaldırılan ve 30 Ağustos'tan bu yana Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yaşam mücadelesi veren, üzerinden nüfus kağıdı çıkmadığı için de yakınlarına ulaşılamayan gencin internette fotoğraflarını gördükten sonra kendi oğluna benzediğini söyleyen Baba Sebahattin Vatansever, "Benim oğluma benziyor, yüz ve çene yapısı andırıyor. Zayıfladığı için tam emin olamıyorum.

Ama benim sol ayağımda bir leke var, oğlumun sol ayağında da aynı lekeden var. Eğer hastanede yatan ve ailesine ulaşılamayan kişinin de sol ayağında da leke varsa benim oğlumdur. Bu fotoğrafı gördükten sonra en kısa sürede Antalya'ya gideceğim" dedi.


Antalya'da tedavi gören gencin fotoğrafını gördükten sonra şaşıran ve elindeki kendi oğlunun fotoğrafı ile karşılaştıran Baba, "Umarım benim oğlumdur" diyerek dakikalarca fotoğrafı inceledi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 16:07:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?