30
Nisan
2024
Salı
TEKİRDAĞ

90 santimetrelik fasulye şaşırtı

Çorlu'da, emekli öğretmen Fehmi Tosun, bahçesinde 90 santimetre boyunda fasulye yetiştirdi. Nazarlık asılan fasulye görenleri şaşırtıyor. 

Çorlu Sağlık Mahallesi'nde oturan Fehmi Tosun öğretmenlikten emekli olduktan sonra hobi olarak bahçesinde meyve sebze yetiştirmeye başladı. Biberden lahanaya, incirden elmaya kadar pek çok meyve ve sebze yetiştiren emekli öğretmen Tosun, bahçe işlerine hobi olarak başladığını seneler geçtikçe uzmanlaştığını söyledi. Toprakta yer alan parazitlerin fasulyeye kemirdiğini, hem bu yüzden hem de daha fazla uzaması için bahçede yer alan elma ağacına bağladığını söyleyen emekli öğretmen Tosun, "3 sene önce tek bir tohum buldum ve o tohumdan börülce tipi fasulye üretmeye başladım. İlk ektiğim sene 60 santimetre civarına kadar ulaşan fasulye bu yıl 90 santimetre oldu. Pazarlarda bu tip fasulye 10 - 15 santimetre olarak satılıyor. Daha evvel yetiştirdiğim pek çok ürün kurudu gitti. Nazara inanan biriyim, fasulyenin kurumaması için ağaca bir de nazarlık astım" dedi. 

Fasulyenin iki gün önce 85 santimetre olduğunu ve şu anda 90 santimetreye ulaştığını belirten Tosun, "Fasulyenin büyümesi için çiftlik gübresi ve bol su kullanıyorum. Toprağa değmediği zaman sürekli olarak büyüyor. Suyu köküne vermek daha faydalı oluyor Börülce tipi fasulyenin gövdesinin boyu 6 metreye kadar ulaşıyor. Görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2006 Cuma 12:27:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Turan IP: 82.114.113.xxx Tarih : 9.10.2006 23:33:06
Yetistirilen fasulyenin uzerinde durulmasi halinde ihracat patlamasi yapabiliriz......