3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Ailelere uyuşturucu semineri

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği tarafından velilere yönelik "Uyuşturucu ve Öğrencileri Uyuşturucudan Koruma" konulu seminer düzenlendi. 

Eski Halk Eğitim Merkezi konferans salonundaki seminere çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Semineri Çorlu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amiri Emniyet Amiri Yılmaz Barlas verdi. Son yıllarda 16-20 yaş arası gençlerin uyuşturucu madde kullanım oranında artış olduğunu belirten Barlas, velilerin uyanık olmasını ve özellikle ergenlik çağındaki gençlerle birebir ilgilenilmesini istedi. 

Zengin fakir ayrımı gözetmeksizin herkesin uyuşturucu madde bağımlı olma riskinin aynı olduğunu söyleyen Barlas, "Sorunun en temel çözümü ergenlik çağındaki gençlerle birebir ilişki ve onlara gösterilecek sıcak ilgiden geçiyor. Kimse, 'Benim çocuğum yanlış yapmaz' gibi bir düşünceye kapılmasın. Özellikle ergenlik çağındaki gençlerimiz, kötü niyetli kişilerin hedefleri arasında yer alıyor. Emniyet olarak her türlü tedbiri alıyoruz, ancak velilerin ve ailelerin de çocuklarını çok iyi takip etmesi gerekiyor. Madde bağımlılığının önlenmesinde ve tedavisinde en etkili yöntem ilgi ve sevgidir" diye konuştu. 

Çocukların geleceğini yok eden insanların yakalanması için geceli gündüzlü çalıştıklarını kaydeden Barlas, "Uyuşturucu satıcıları başkalarının hayatını düşünmezler. Onlar kendi çıkarlarının peşinde koşarlar. Ancak son dönemlerde büyük çapta başarılara imza atıldı ve uyuşturucu satıcıları bir bir hak ettikleri cezalarla karşı karşıya kaldı" dedi.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 16:07:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?