3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

AKP İl Başkanı icraatlarını anlattı

Tekirdağ AK Parti İl Başkanı Mehmet Şık, hükümet yatırımları sayesinde yıllardır Tekirdağ'ın en büyük eksikliklerinden biri olan demir yolu hattının 8 ay sonra hizmete başlayacağını söyledi.


AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Mehmet Şık, AK Parti hükümetinin Tekirdağ'a çok büyük önem verdiğini söyledi. AK Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Önder Aydın ve Medya'dan sorumlu başkan yardımcısı Aykut Sancar'ın da katıldığı toplantıda şimdiye kadar Tekirdağ'ın yeterli değeri görmediği ifade eden İl Başkanı Şık, kentin kaderinin değiştiğini söyledi. Doğalgaz çalışmalarının önümüzdeki 5 yıl içerisinde tamamen bitireceğini ifade den AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Şık, "Yıllardır çevre yolu özlemini çeken halkımız şimdi yapımı tamamlanan çevre yollarını kullanmaya başladı. Kimileri için çevre yolunu yapmak bile bir rüya idi. Şimdi 4 köprülü kavşak daha yapılarak hizmete açılacak. Doğalgaz çalışmaları Tekirdağ merkezinde, Muratlı'da, Misinli, Ulaş, Velimeşe, Veliköy, Kızılpınar, Çerkezköy, kapalı beldelerinde kısmen kullanılmaya başlandı. Devam eden çalışmalar ile 5 yıl içerisinde tüm Tekirdağ'da tamamlanacak. Ayrıca yeni kurulan Namık Kemal
Üniversitesi gelecek 10 yıl içerisinde 30 bin öğrenciye kavuşacak" dedi.
Yapımı devam eden Muratlı-Tekirdağ demir yolu projesi ile ilgili olarak bilgiler veren Mehmet Şık, 8 ay sonra projenin tamamlanarak hizmete açılacağını söyledi. Şık, "Demiryolu hattının altyapı çalışmaları tamamlandı. Tekirdağ hem limanları, hem demir yolu ile de ekonomik olarak büyümeye devam edecek. Tekirdağ'da büyük atılımlar gerçekleşti. 84 yılda bin 384 derslik yapılan Tekirdağ'da son beş yıl içerisinde bin 600 derslik yapıldı. Bu da hükümetimizin Tekirdağ'da eğitime verdiği önemin bir göstergesidir. Dar gelirli vatandaşlarımız için gerekse TOKİ gerekse belediyelerimiz büyük projeler ile bir çok vatandaşımızı ev sahibi yaptı. Bir çok bölgemizde konutlar teslim ediliyor. Bu hizmetlerde ortaya çıkan sonuç şudur. Tekirdağ şimdiye kadar aldığı hizmetlerin neredeyse iki katını sadece AK Parti iktidarı döneminde oldu. Biz hizmet etmeye devam edeceğiz. Yerel seçimlerde de daha donanımlı ekipler ile vatandaşımızın karşısına çıkacağız" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 15:03:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?