3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

AKP Yerel Yönetimler Şura toplantısı

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, 80 maddelik Belediye Gelirler Kanunu Tasarısı'nın kabul edilmesi halinde belediyelerin denkleştirilme tazminatı adı altında para alacağını söyledi. 

AK Parti Tekirdağ İl Teşkilatı tarafından İl Danışma Meclisi ve Yerel Yönetimler Şura toplantısı, Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya İçişleri Komisyonu Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Necip Taylan, AK Parti Yerel Yönetimler Bölge Koordinatörü ve Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım, İl Başkanı Mehmet Şık, ilçe, belde belediye başkanları ile partililer katıldı. 

Toplantıda konuşan Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, AK Parti'li belediyelerin önümüzdeki Mart ayında karnelerini alacaklarını söyledi. Halkın vereceği karnelerde AK Parti'li belediyelerin pekiyi ile dolu olacağını ifade eden Akbulut, "Çünkü hizmet ederek halkımızın gönüllerine girdiler. Diğer belediyeleri siz biliyorsunuz, bizden olmayan belediyelerin zerre miktar bir tek kuruşunu kesmedik. Bir belediyenin borcu ne olursa olsun hiçbirine ayrım yapmadan ödeme yaptık. Tabii ki at binenin, kılıç kuşananın. Bizim başkanlarımız genel başkanımızdan aldığı derslerle çok güzel belediyecilik yaptılar. Kendilerini kutluyorum" dedi. 

Belediye Gelirler Kanunu Tasarısı'nın basında son günlerde çok tartışıldığını kaydeden Akbulut, "TBMM İçişleri Komisyonu'na bu tasarı geldi. Çok kapsamlı 80 maddelik bir tasarıydı. Bundan vazgeçmedik, ama zamanın darlığından dolayı geçen seferde bu tasarı geldi, fakat öne alınmış seçimler nedeniyle çıkartılma şansı olmadı. Hükümetimiz bu tasarıyı yenileyerek tekrar gönderdi, fakat zaman yine çok kısıtlı. Olağanüstü durumlar yaşandı. Belediyelerimizin de bir yandan çok önemli ihtiyaçları var. 

Belediyelerimizin gelen bütçeden aldığı paylar, diğer Avrupa ülkeleriyle mukayese edildiğinde oldukça düşük. Düşündük, konuştuk, arkadaşlarımızla istişare ettik. Belediyelerimizin ve özel idarelerin iller bankasından aldığı payların nüfus oranına göre artırılması görüş birliğine varıldı. Bunu biz tüm belediyelere yapacağız. Muhalefet seçim yatırımı diyor. Eğer seçim yatırımıysa bu CHP'ye, MHP'ye de seçim yatırımı. Hepsi kullansınlar. Hiçbir parti ayrımı yapmıyoruz. Kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda görüşülüyor. Önümüzdeki Temmuz ayında çıktığında bütün belediyeler bundan yararlanacak. Bunu seçim yatırımı olarak göstermek son derece yanlıştır. Bununla birlikte belediyelerin payları artırılmış olacak. Hükümetimiz bu tasarıyla genel bütçeden yüzde 40 ile yüzde 50 oranında artış yaparak il özel idarelerine ve yüzde 40 oranında artış yapacak. Denkleştirilme tazminatı adı altında nüfusu düşükte olsa geri kalmış yerlere bir para daha aktarılacak. Geri kalmış belediyeler de dengeli bir şekilde bütçeden paylarını alacak" şeklinde konuştu. 

Milletvekili Necip Taylan ise, esprili konuşmasıyla salondakileri kahkahaya boğdu. Şimdiye kadar rakam, fiyat ve çok siyasi konuşmalar yapmadığını belirten Taylan, pazarda başına gelen bir olayı anlattı. Taylan'ın, "İşte huyumuz kurusun felsefe hocalığının verdiği şeyle hep bu tarzda şeyler söylüyorum. Ünlü bir söz vardır, 'Düşünüyorum öyleyse varım'. Bugün şaştım kaldım. Pazarda elinde poşetlerle bir adam gördüm, 'Nasılsın' dedim. 'Düşünüyorum öyleyse varım' dedi adam. Şaştım, ben bunu öğrenmek için 35 senemi verdim. Pazara düşmüş bizim felsefe" sözleri salonu kahkahaya boğdu. 

AK Parti'nin kapatılma davasıyla ilgili olarak son dönemlerde partide sıkıntılar yaşandığını da dile getiren Taylan, "Düşünüyorum öyleyse varım. Varlığımızın farkındayız. Son zamanlarda AK Parti olarak bir takım sıkıntılarımız vardı. Biz apaçık siyaset yapıyoruz. Herkesin varlığı önemli ama bizim varlığımız çok daha önemli" dedi. 

Toplantı, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

.
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2008 Pazar 17:36:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?