3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

AKUT TIR'ı Namık Kemal Üniversitesi

AKUT eğitim TIR'ı ile Türkiye'yi gezen sinema sanatçısı ve AKUT Halkla İlişkiler Koordinatörü Melih Çardak, proje sayesinde 1 milyon kişiye ücretsiz olarak deprem eğitim kitabı dağıttıklarını söyledi. 

AKUT Eğitim TIR'ı projenin son durağı olan Tekirdağ'da Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi. Üniversitenin Değirmenaltı Yerleşkesi'nde kurulan eğitim TIR'ını Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan da ziyaret etti. Sinema sanatçısı ve AKUT Halkla İlişkiler Koordinatörü Melih Çardak'tan bilgi alan Vali Doğan, Tekirdağ'ın Türkiye'de deprem açısından en riskli illerden biri olduğunu söyledi. Geçmişteki Şarköy depreminin Tekirdağ deprem açısından riskli bir il olduğunun canlı şahidi olduğunu ifade eden Vali Doğan, "1999'da meydana gelen 17 Ağustos depreminde Şarköy ve Tekirdağ'ın merkezi önemli ölçüde etkilendi. 

Devlet olarak bizim görevimiz deprem bilincini yüksek tutmak için bazı etkinlikler yapmalıyız. AKUT yaptığı çalışma olarak bizi geçti. AKUT Tekirdağ'a gelerek vatandaşlarımızı bilgilendirdi. AKUT'a çok teşekkür ederiz. Son iki yılda 2 tatbikat yaptık. Bu tatbikatlar başarısız bulunmuştu. Hayal gücümüzü iyi kullanmaktan başarısız olduk. Hayal gücünü tetikleyen bazı maketlerle olayın anlatılması gerekir. Biz memurlarımıza bu şekilde anlatmadığımız için başarısız olduk. Deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gerekenleri sadece kitabi bilgilerle değil, insanların hayal gücünü tetikleyecek maketlerle anlatmamız gerekir. AKUT'un yaptığı çalışmaları tebrik ediyorum. Kurumsal sosyal sorumluluk dedikleri bu olması gerek" şeklinde konuştu. 

AKUT Eğitim TIR'ının son durağı olan Tekirdağ'da öğrenciler ile bir arada olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden AKUT Halkla İlişkiler Koordinatörü Melih Çardak, tüm verilen eğitimlerde özellikle ev eşyaları üzerinde durduklarını söyledi. Yaşanan son depremlerde görülen ölümlerin ve yaralanmaların en fazla ev eşyalarından kaynaklandığını kaydeden Çardak, "AKUT olarak hazırlamış olduğumuz 1 milyon kitapçığı vatandaşlarımıza dağıttık. Hazırladığımız eğitim görüntüleri de vatandaşlar üzerinde deprem konusunda büyük etki sağladı. 

Özellikle ev eşyaları üzerinde durduk. Çünkü son depremlerde bize gösterdi ki en büyük kayıplarımız ev eşyalarının vatandaşların üzerine düşmesi ile gerçekleşmiş. Bunların önüne geçmek için AKUT olarak vatandaşlarımızı uyarılarda bulunuyoruz. Projenin son ayağı olan Tekirdağ'da üniversiteli gençlerimiz ile bir araya gelerek deprem öncesi, sırası ve sonrası ile ilgili olarak bilgiler verdik. Projemiz Tekirdağ'da tamamlandık" şeklinde konuştu. 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 18:19:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?