5
Mayıs
2024
Pazar
TEKİRDAĞ

Altan Ersin Yargıtayı bekliyor

20 AYDIR TUTUKLU BULUNAN ESKİ BELEDİYE BAŞKANI YARGITAY KARARINI BEKLİYOR

Çorlu eski Belediye Başkanı Altan Ersin, tutuklu olarak yargılandığı kamuoyunda 'Ortem Temizlik İhalesi' olarak bilinen davadan tahliye oldu. Aynı dosya kapsamında tutuklu bulunan şirket yöneticisi Özgür O.'da tahliye edilirken, sanıklara mahkemece yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Sadece bir dosyadan tutukluluk hali bulunan Ersin, tahliye için Yargıtay'dan gelecek kararı bekliyor.

20 Haziran 2008 tarihinde gerçekleştirilen operasyonla tutuklanan ve Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi'nde davaları görülen Çorlu eski Belediye Başkanı Altan Ersin, eski başkan yardımcıları Soner Demir, Hüseyin Alan'ın yargılanmalarına devam edildi. Yaklaşık 20 aydır cezaevinde tutuklu bulunan Çorlu eski Belediye Başkanı Altan Ersin, tutuklu bulunduğu Pınarhisar cezaevinden getirilerek güvenlik önlemi altında duruşmaya alındı. Çorlu Ağır Ceza Mahkemesinde, kamuoyunda 'Ortem Temizlik İhalesi' olarak bilinen

'İhaleye fesat karıştırma ve edimin ifasına fesat karıştırma' davasında tutuklu yargılanan Çorlu eski Belediye Başkanı Altan Ersin ve şirket yöneticisi Özgür O., tutuksuz yargılanan Suat M., Betül O., Cengiz A., İsmet Ç., Hakan B., Nedret D., Nihat Ş., Bedri A., Aydın G., Evgin M., Murat P., Ahmet A. ve Ali Ö. ile sanık avukatları katıldı.

Mahkeme başkanının gelen talimat yazılarını okumasının ardından Cumhuriyet Savcısı mütalaasında delillerin toplanmasından dolayı tutuklu sanıkların tahliye edilmelerini talep etti. Sanık avukatlarının savunmaları sonrasında mahkeme heyeti bilirkişi raporlarının beklenilmesine ve tutuklu Çorlu eski Belediye Başkanı Altan Ersin ile şirket yöneticisi Özgür O.'nun tahliye edilmelerine karar verdi.

Son tahliyelerle birlikte tutuklu bulunan Çorlu eski Belediye Başkanı Altan Ersin'in Yargıtay'a temyize giden Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilmiş 5 yıl hapis cezasının haricinde tutuklu olduğu dosyası bulunmuyor. Ersin, tahliye için Yargıtay'dan gelecek kararı bekliyor.

20 AYDIR TUTUKLU BULUNAN ESKİ BELEDİYE BAŞKANI YARGITAY KARARINI BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 11:17:02
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 19:35:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?