3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Altınova Köprülü Kavşağı hizmete girdi

Tekirdağ-Muratlı Demiryolu Alt ve Üst Yapı İnşaat projesi kapsamında yaklaşık bir yıldır düzenlemesi yapılan Altınova Köprülü Kavşağı hizmete girdi. Köprülü kavşaktan önce 'ölüm kavşağı' olarak bilinen ve 284 kişinin öldüğü kavşak, hafta sonundan itibaren trafiğe açıldı. 

Ulaştırma Bakanlığı DLH İnşaatı Genel Müdürlüğü tarafından 2007 yılında ihale edilen Tekirdağ-Muratlı Demiryolu Alt ve Üst Yapı İnşaat projesi hız kazandı. Yaklaşık bir yıldır yapımı devam eden Altınova Köprülü kavşak hafta sonu bitirilen çalışmaların ardından trafiğe açıldı. Projenin bir parçası olan köprülü kavşak 48 km. uzunluğundaki tren yolu hattının üzerinden geçiyor. Çelikler Holding tarafından yapımı tamamlanan kavşak 411 metre uzunluğunda ve 7 metre yüksekliğinde. Ayrıca 33 metre genişliğe sahip olan köprülü kavşakta 4 şerit yer alıyor. Kavşak tren yolunun geçeceği diğer 3 köprüye bağlantılı olabilecek şekilde inşa edildi. 

Tekirdağ AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve İçişleri Komisyon Başkanı Ziyaeddin Akbulut, köprülü kavşak ile meydana gelen ve çok sayıda insanımızın hayatını kaybettiği olayların artık yaşanmayacağını söyledi. Altınova Kavşağı'nın trafik işleyişi açısından daha güvenli hale geldiğini ifade eden Akbulut, "Altınova Kavşağı artık insanlarımızın kabusu olmayacak. Kavşak yıllardır ihmal edilmişti, bu yüzden çok sayıda can kaybı ile önemli ölçüde maddi kayıplar yaşanmıştı. Yapımı tamamlanan kavşak ile bu kazalarında da önüne geçilmiş oldu" dedi. Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün ise 100. Yıl mahallesi ve Altınova'da meydana gelen trafik kazalarından ötürü vatandaşların bir yığın sıkıntı çektiğine dikkat çekerek yapımı tamamlanan kavşak ile birlikte bu sıkıntıların sona ereceğini söyledi.

TREN YOLU 600 KM KAZANDIRACAK 

Tekirdağ'da yapımı devam eden Tekirdağ-Muratlı tren yolu ile yaklaşık 600 km'lik kazanç sağlanması amaçlanıyor. Yatırım programında yer alan Tekirdağ Limanı'nın mevcut demiryolu ağına, Demiryolu Hattının bağlanması suretiyle Derince ve İstanbul limanlarındaki sıkışıklığın önlenmesi amaçlanıyor. Bandırma-Tekirdağ feribot taşımacılığı sayesinde öncelikle Ege bölgesinin Avrupa'ya bağlantısı noktasında yaklaşık 600 km. yolun kısalması ve boğaz trafiğinin azaltılması hedefleniyor.

.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 14:57:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?