30
Nisan
2024
Salı
TEKİRDAĞ

Amatör oyuncular birinciliği kaptı

Tekirdağ Belediyesi Namık Kemal Bölge Tiyatrosu, İzmir Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen Türkiye Amatör Belediye Tiyatroları Buluşması'nda büyük bir başarıya imza atarak Türkiye birincisi oldu.
 
Türkiye çapında 6 belediyenin katıldığı yarışmaya Dinçer Sümer'in yazdığı, yönetmenliğini Birgül Güler'in yaptığı "Eski Fotoğraflar" adlı oyunla katılan Tekirdağ Belediyesi Namık Kemal Bölge Tiyatrosu, sergilediği performansla Türkiye birincisi oldu. Tiyatro oyuncularından aynı zamanda da yönetmenliğini yapan Birgül Güler de yarışmada "En iyi oyuncu" ödülüne layık görüldü.
 
Kazandıkları birincilik ve gösterdikleri performansla Tekirdağ Belediyesi ve Tekirdağ halkının gururu olan Tiyatro oyuncularını tek tek kutlayan Belediye Başkanı Ahmet Aygün, "Tamamen amatör bir ruhla çalışan, tiyatroya büyük emek harcayan oyuncularımızı yürekten tebrik ediyorum. Tekirdağ'a getirdikleri Türkiye birinciliği ile hepimizin göğsünü kabarttılar" dedi.
 
Tiyatro oyuncularından Birgül Güler de, kendilerine her konuda destek olan Belediye Başkanı Ahmet Aygün'e teşekkür ederek, "Kazandığımız başarı ile bize güvenen ve destek verenleri mahcup etmediğimiz için çok mutluyuz" diye konuştu.
 
Tekirdağ Belediyesi Namık Kemal Bölge Tiyatrosu, 23 Kasım 2006 Perşembe Günü saat 20:00'de Belediye Kültür Merkezi'nde "Eski Fotoğraflar" adlı oyunla Tekirdağlı sanatseverlerin karşısına çıkacak. Öte yandan, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle aynı gün tiyatro öncesi saat 18:30'da Belediye Yemek Salonu'nda bir de kokteyl verilecek.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2006 Salı 17:48:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?