22
Mayıs
2024
Çarşamba
TEKİRDAĞ

Ambulansa 'Geçiş Üstünlüğü' cezası

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, yaralıyı hastaneye bırakan ambulansa dönüşte, 'kırmızı ışıkta gereksiz yere geçiş üstünlüğünü kullandığı ve trafiği tehlikeye düşürdüğü' gerekçesiyle 160 YTL para cezası kesildi. 

Edinilen bilgiye göre, Marmara Ereğlisi ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında yaralanan sürücüyü Çorlu Devlet Hastanesi'ne getiren Aydın Güler idaresindeki 59 AU 112 plakalı 112 Acil Servis ambulansı, yaralıyı hastaneye bırakarak dönüşe geçti. Ardından Atatürk Bulvarı üzerinde araçların kırmızı ışıkta bekleyen ambulans, siren çalarak geçiş üstünlüğünü kullandı. 

İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Sert'in de makam otosuyla kırmızı ışıkta beklediği esnada geçiş yapan ambulansın durumunu incelemek için 112 Acil Servis ile irtibata geçen polis ekipleri, bölgede herhangi bir olay meydana gelmediği ve ambulans sevk edilmediği bilgisine ulaştı. Bunun üzerine harekete geçen trafik polisleri, söz konusu ambulansı Çorlu çıkışında durdurdu. Ambulansın yaralı taşıyıp taşımadığı ya da herhangi bir vakaya gidip gitmediğinin incelenmesini isteyen Müdür Sert, aksi halde trafik cezası uygulanması talimatını verdi. Ambulans sürücüsü Aydın Güler'in ehliyet bilgilerini sorgulayan polis, kırmızı ışıkta geçtiği ve trafiği tehlikeye düşürdüğü gerekçesiyle 160 YTL'lik ceza kesti. 

Böyle bir durumun başına ilk kez geldiğini söyleyen ambulans şoförü Güler, "Demek ki bundan sonra hasta almaya siren çalmadan gideceğiz. Vaka getirdik, dönüyorduk, siren çaldığımız için ceza yedik. Hayatımda ilk kez ambulansta trafik cezası ile karşılaşıyorum, bu zamana kadar böyle ceza görmedim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2007 Pazartesi 14:20:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?