3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Arabada 4. çocuğunu doğurdu

Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde yaşayan Melek Albayrak, sancıları tuttuğu için hastaneye getirilirken kendilerine ait araçta dördüncü çocuğunu dünyaya getirdi. Kader ismi verilen bebeğin 2,6 kilogram doğduğu ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.


Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde yaşayan Albayrak çifti 4 gün devlet hastanesinde kontrol altında tutulduktan sonra kendi evlerinde doğumu beklemeye başladı. Önceki gün akşam saatlerinde sancıları başlayan 35 yaşındaki Melek Albayrak akrabası Fatma Gündoğdu ile birlikte apar topar arabaya bindirilecek hastaneye yetiştirilmeye çalıştı. Ancak hastaneye gelmeden sancıları artan Melek Albayrak, akrabası Fatma Gündoğdu'nun yardımı ile kendi arabalarında doğum yaptı. Elinde bebeği ile hastane kapısına gelen Melek Albayrak, hemen tedavi altına alındı. 2 kilo 600 gram bir kız bebeği dünyaya getiren Melek Albayrak'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Başına gelen ilginç olayı anlatan anne Melek Albayrak, daha öncede 3 doğum gerçekleştirdiğini ancak böyle bir olayın ilk defa başına geldiğini ifade ederek çok şaşkın olduğunu söyledi. Melek Albayrak, "Ben 4 gün hastanede kaldım. Daha önce erken doğum diye sancım vardı. Doktor bebek küçük diye engellemeye çalıştı. Bir gün önce taburcu etti ama her doğabilir, senin de bebeğinde sağlık durumu çok iyi dedi. Gittim bir gece evimde kaldım. Akşam yine sancılarım arttı. Arabaya bindik gelirken yolda oldu.


Hastaneye beş dakika kala. Bebeğim gayet iyi ve sağlıklı. İki kilo 600 gram doğdu, ismini de kader koyduk. Benim kader ile birlikte 4 kızım oldu. Hiç aklıma gelmezdi böyle doğum yapacağım. Daha önce televizyonlarda izlemiştik, hastane önlerinde doğum yapanları ama çok şaşkınım" dedi.


Melek Albayrak'ın yanında arabada doğuma yardımcı olan akrabası Fatma Gündoğdu ise çok korktuğunu söyledi. Gündoğdu, "Araba ile yola çıktık, hastaneye geliyorduk. Hastaneye beş dakika kala yolda doğum yaptık, geldik. Ama tabi ben onlardan daha çok korktum. Trafik sıkışıktı. Hiç başıma böyle bir şey gelmedi, onun için ne yapacağımızı şaşırdık. Eniştem bizi hastaneye getirdi. Burada doktorlar bebeğin göbeğini keserek içeri aldılar" şeklinde konuştu.


Bebeğin babası İbrahim Albayrak ise akşam saatlerinde işten geldiğinde eşinin sancılı olduğunu görünce hastaneye gelmek için yola çıktıklarını anlattı. Yolda Fatma Gündoğdu'nun bebek doğdu dediğini şaka zannettiğini belirten baba İbrahim Albayrak, "Ben inşaat sektöründe çalışıyorum. Akşam işten gelince baktım eşimin sancıları var. Hemen vakit kaybetmeden hastaneye gidelim dedim. Arabaya bindik geliyorduk. Eşimin sancıları arttı. Sonra birden bebek sesi duydum. Fatma da bebek doğdu deyince önce şaka sandım. Ama bir baktım ki bebek doğmuş. Hemen hastaneye geldik. Göbek bağı arabanın içinde kesildi ve içeri alındık. Çok şaşırdım zaman zaman korktum da ama Allah'tan sağlıklı doğdu bebeğimiz. Arabada doğduğu içinde ismini 'kader' koyduk" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 16:27:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?