3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Askeri bölgeye uçtu!

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bir minibüsün 6 metrelik yükseklikten askeri bölgeye uçması sonucu meydana gelen kazada 9 kişi yaralandı.

Edinilen bilgilere göre kaza, Çorlu-Edirne karayolu Tank Nizamiye yakınlarında meydana geldi. Sağlık Mahallesi’nden Çorlu’ya yolcu taşıyan Can Aktar idaresindeki 59 M 3027 plakalı yolcu minibüsü, karşı yönden gelen ve iddialara göre hatalı sollama yaparak yolcu minibüsünün şeridine giren 34 DG 6236 plakalı kapalı kasa minibüsle çarpışmamak için yoldan çıkarak emniyet şeridine girerek kazanın önüne geçmek istedi. Düşük satıhlı emniyet şeridine geçmek isterken minibüs ile çarpışan yolcu minibüsü kontrolden çıkarak önce askeri bölgenin tel örgülerini ardından da tel örgü içerisinde bulunan ağaçları devirerek yaklaşık 6 metrelik yükseklikten askeri alana uçtu.

Kazada minibüs sürücü Can Aktar ile birlikte minibüste yolcu olarak bulunan Ayhan Özgür, Arzu Keskin, Aysu Akpınar, Eylül Keskin, Kocali Özdemir, Özge Sürü, Sinan Özgür ve Tuncay Kurtuluş hafif şekilde yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Çorlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Minibüsteki yolculardan Atıf Kayıkçı ve Ziya Kündeş, minibüsün üzerlerine geldiğini ve minibüse çarpmamak için direksiyonu kıran yolcu minibüsünün askeri alana uçtuğunu söyledi.

Kazaya karışan 34 DG 6236 plakalı araç sürücüsünün aracını terk ederek kaza yerinden kaçtığını belirleyen polis ekipleri, sürücü yakalanması için çalışma başlattı.

Kaza nedeniyle bir süre tek şeritten kontrollü olarak sağlanan ulaşım, araçların yoldan kaldırılmasının ardından trafiğe açıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2012 Pazar 18:23:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?