3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Atık pil toplama kampanyası

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde çevre haftası nedeniyle insanların çevreye olan duyarlılığını arttırmak amacıyla belediye başkanlığı tarafından atık pil toplama kampanyası başlatıldı. 

Atık pillerin çevreye büyük zararlar verdiğini ifade eden Hayrabolu Belediye Başkanı Şener Çelikayar, çevre haftası nedeniyle insanların çevreye olan duyarlılığını artırmak için atık pil toplama kampanyası başlattıklarını söyledi. Atık pillerin çevreye büyük zararları verdiğini kaydeden Çelikayar, "Kullanılmış piller gelişigüzel çevreye veya çöpe atıldığında zamanla ayrışır ve içindeki bazı ağır metaller su, toprak ve havayı kirletebilir. Tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi çevre ve insan sağlığı
açısından ülkemizde de atık piller atıklardan ayrı olarak toplanmakta, geri kazanılmakta veya düzenli olarak ber teraf edilmelidir. Bu nedenle atık piller mutlaka ayrı bir yerde biriktirilmelidir. Kesinlikle toprağa, denize, ateşe atılmamalıdır. Çevre haftası nedeniyle, okullarımızda, resmi kamu kurum ve kuruluşlarımızda İstanbul Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğinden temin ettiğimiz pil toplama kutularını kamu kurum ve kuruluşlarında oluşturulan köşelere koyuyoruz.
Toplayacağımız pilleri derneğe gönderirken, toprağın ve çevrenin temiz kalmasını sağlayacağız" dedi. 

Vatandaşların çevreye duyarlılığı için kampanyaya katılmak gerektiğini belirten Belediye Başkanı Çelikayar, vatandaşların topladıkları atık pilleri kendilerine ulaştırmasını istedi.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 19:01:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?