3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Avukatı vuran şahsa avukat bulunamadı

Tekirdağ'da, icra görevlisiyle Peştemalci Caddesi üzerindeki dershaneye gelen avukatı tabancayla bacağından vuran şahsı savunacak avukat bulunamadı.

Trakya'da arkadaşlarını vuran şahsı savunmaya avukat bulunmaması üzerine İstanbul'dan avukat getirildi.

Edinilen bilgiye göre avukat Ebru Düzgen, bir dershanenin sahibi Kadir Ö.'nün kira borcundan doğan 16 bin YTL'ye karşılık, malların tespiti için icra görevlisiyle dershaneye gitti.

Yapılan görüşmelerden sonra K.Ö., avukatı, yalnız görüşmek üzere odasına davet etti. Bir süre sonra odadan bir el silah sesi duyuldu ve K.Ö, odadan çıkarak hızla olay yerinden uzaklaştı.

Tabancayla sol bacağından yaralanan 31 yaşındaki Avukat Düzgen, ambulansla Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ortopedi servisinde tedavi altına alınan Avukat Düzgen'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Olaydan sonra kaçan K.Ö, Çorlu ilçesinde güvenlik güçlerine teslim oldu. Tekirdağ'a getirilen zanlı, emniyet müdürlüğündeki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Kadir Ö., polisteki ifadesinde avukatı bacağından vurduğunu ve silahı yolda attığını belirtti. Mahkemeye çıkan Kadir Ö.'yü Tekirdağ Barosu'na kayıtlı hiçbir avukat savunmak istemedi.

Edirne ve Kırklareli barolarından da şahsı savunacak avukat çıkmadı. Kadir Ö.'yü Trakya'da hiçbir avukatın savunmaması üzerinü savcılık İstanbul Barosu'ndan yardım istedi.

Zanlının gelişinden 6 saat sonra adliyeye ulaşan İstanbul Barosu'na kayıtlı avukat Ahmet Ertem ile birlikte nöbetçi mahkemeye ifade veren Kadir Ö. tutuklanarak, cezaevine konuldu.

Gizlice arka kapıdan çıkarılan zanlı, başına geçirdiği mont ile yüzünü gizledi. Kadir Ö.'nün bir yakını gazetecilere saldırdı.

CHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2008 Cumartesi 14:48:56
Güncelleme :22 Mart 2008 Cumartesi 14:51:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?