3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Aydınlattığın yolda gururla yürüyeceğiz

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 70. yıldönümünde Tekirdağ'da düzenlenen törenlerle anıldı.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 70. yıl dönümü anma törenleri ilk olarak Tekirdağ Valiliği önündeki Atatürk anıtında başladı. Törenlere Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gümüştekin, Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Cemil Demir, Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ali İnlek ile askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak, bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ise Atatürk'ün ölüm saati olan 9:05'te bayraklar yarıya indirilerek sirenler ve kornalar eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Buradaki törenlerin ardından Belediye Kültür Merkezi'nde de anma töreni gerçekleştirildi. Atatürk'ün ölüm yıl dönümü nedeniyle bir açılış konuşması yapan Tuğlacılar Lisesi Müdürü Enver Kaya, Atatürk'ün yaşamından kesitlerine yer verdiği konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün halkın hafızasında yer edinen önemli anlarını anlatarak tarihi bilgiler verdi.

Kaya'nın ardından kürsüye gelen Namık Kemal Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Okutmanı Fahriye Kuloğlu ise 'Eğitim ve Atatürk' konulu bir konuşma yaptı. Konuşmasında Atatürk'ün Cumhuriyet'in kurulmasının ardından eğitim alanındaki çabalarına değinen Kuloğlu, Büyük Önder'in 70. ölüm yılında icraatlarının Türkiye'yi getirdiği medeniyet kulvarını eğitim alanında geliştirme sözü verdi. Kuloğlu "Büyük Önder seni saygı ve minnetle anıyoruz. Senin önderliğindeki Türk kurtuluş mücadelesinin derin izlerini hala aynı heyecanla yüreklerimizde taşıyoruz. Buradan aldığımız güçle kurmuş olduğun Türkiye Cumhuriyeti'nin emanetçileri olarak, daima senin ilke ve inkılaplarının aydınlattığı yolda gururla yürüyeceğiz" şeklinde konuştu.

8. Mekanize Piyade Tugayı Tankçı Üsteğmen Hakan Güzel ise slaytlar eşliğinde Atatürk'ün hayatını anlattı. Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olma özelliğini daima koruyacağı mesajını veren Üsteğmen Güzel, Türk milletinin Atatürk'ü daima kalbinde taşıyacağını ve bundan emin olduğunu kaydetti. Konuşmaların ardından Tuğlacılar Lisesi öğrencilerinden oluşan bir koro Oratoryo gösterisi yaptı. Tekirdağ Belediyesi Musiki Derneği'nin Atatürk'ün sevdiği şarkılardan oluşan mini konserinin ardından tören sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 15:06:50
Güncelleme :10 Kasım 2008 Pazartesi 15:15:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?