3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Bakan Çelik, Tekirdağ'da

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, şehit kanları ile sulanmış olan Türkiye'nin üzerine çok kimselerin göz diktiğini ifade ederek, "Bugün başka hevesler peşinde olanlar bilsinler ki, bırakınız Kars, Ardahan, Tekirdağ, Muratlı'yı çakıl taşını bile alamazsınız. Bunun hesabını bu millet size dağda da, bayırda da, çayırda da soracaktır" dedi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, çeşitli temas ve açılışlara katılmak üzere Tekirdağ'a geldi. 

Tekirdağ'ın Muratlı İlçesi'ndeki Hacı Rafet Gümüş'ün yaptırdığı lise açılışına katılan Bakan Çelik, özellikle son dönemlerdeki terör olaylarına ve güvenlik güçlerine karşı yapılan eleştirilere değindi. Yanlış yapan siyasetçi, politikası, polis ve asker olabileceğini ifade eden Bakan Çelik, yanlışlar varsa bunların ayıklanması da hukuk devletinde herkesin görevi olduğunu söyledi. Bakan Çelik, "Değerli Muratlılar bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Son günlerde anaların yüreğinin dağlanmaya devam ettiğini hep beraber görüyoruz. Milletimizin göz pınarlarının kuruduğunu hep beraber müşade ediyoruz. Yani söyleyecek fazla bir cümlenin de kalmadığının hepimiz bilincindeyiz. Bu tören dolayısıyla iki hususu belirtmek istiyorum. Birincisi bizim güvenlik güçlerimiz, askeri ile polisi ile bu ülkenin savunmasında önemli hizmet veriyorlar. Yanlış yapan siyasetçi, politikacı, öğretmen, polis, asker vardır. Bunlar ayrı şeylerdir. Kurumsal olarak milletin geleceğini bu zor coğrafyada ilgilendiren ve mutlak suretle vazgeçilmezimiz olan çok güvenlik güçlerimiz ile ilgili olarak çok dikkatli ve hassas cümleler kullanılması gerekir. Bu kritik süreç içerisinde. Çünkü gerçekten ateşten çember bir coğrafyada varlığınızı sürdürmek güçlü bir devlet olmak için mutlak suretle güvenlik güçlerimizin morallerinin yüksek olması gerekir. Moral bozmak değil, moralleri takviye konusunda kim ne söyleyecekse söylemesi gerekiyor. Ama yanlışlar varsa bunların ayıklanması da hukuk devletinde herkesin görevidir. Onlarda ayıklanır, o ayrı bir şeydir. Ama tümden bir karalama kampanyasının ne siyaset için ne güvenlik güçleri için nede diğer kesimler için doğru olmadığını bu vesile ile ifade ediyorum" diye konuştu.

ÇAKIL TAŞI BİLE ALAMAZSINIZ, BU MİLLET HESABINI SORAR 

Hacı Rafet Gümüş Lisesi açılışındaki konuşmasında eğitim yuvalarının asıl görevlerinin bayrak sevgisini ve millet sevgisini aşılamak olduğunu ifade eden Bakan Çelik, bugün başka heveslerin peşinde olanların Türkiye'den çakıl taşı bile alamayacağını söyledi. Çalışma ve Soysal Güvenlik Bakanı Çelik, "İkinci olarak buradan bu ülkenin bayrağından, toprağından rahatsız olanlara ki eğitim yuvalarının asıl görevi bu bayrak sevgisini bu millet sevgisini, bu toprak sevgisini bu millete aşılamaktır. Bu sevgiyi geliştirmektir. Ama bu sevgiden nasibini alamayanlara da bu töreni vesilesi ile sesleniyorum. Bakınız bu aziz şehit kanları ile sulanmış olan topraklar üzerine çok kimseler göz diktiler. Ama geçmişte bugünde ecdadımız nasıl haykırdıysa bizlerde aynı haykırışı Muratlı'dan Türkiye'nin dört bir tarafından sürdürmeye devam edeceğiz. Ruslar bizden Kars ve Ardahan'ı istediği zaman bizim ecdadımız şunu haykırdı. 'Verilmeyecek şeyler vardır. Şan gibi şeref gibi, namus gibi Kars gibi Ardahan gibi' diye haykırdı. 

Bugün başka hevesler peşinde olanlar bilsinler ki, bırakınız Kars, Ardahan, Tekirdağ, Muratlı'yı çakıl taşını bile alamazsınız. Bunun hesabını bu millet size dağda da, bayırda da, çayırda da soracaktır" şeklinde konuştu. 

Bakan Çelik'in konuşması açılışa katılan protokol ve öğrencilerden büyük alkış aldı. Daha sonra hayırsever tarafından yaptırılan okul binasını gezen Bakan Çelik, eskiden sıralarda üç kişinin olduğunu ve kopya çekmenin daha kolay olduğunu söyledi. Okul hakkında bilgi alan Bakan Çelik daha sonra okul binasından ayrıldı. Bakan Çelik'e Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, TBBM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut da eşlik etti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 14:58:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kenan çeçen IP: 88.245.36.xxx Tarih : 19.10.2008 02:53:09

akp çorluyu alamaz 10 bakan da gelse. çorluda zakir yılmaz kazanır..