16
Mayıs
2024
Perşembe
TEKİRDAĞ

Bakan Yazıcı Tekirdağ'da

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Türkiye'nin rejim sorunu olmadığını söyledi.

Yazıcı, "Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik, hukuk ve sosyal devlettir. Bu konuda hiçbir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kaygısı yok. Her toplumda marjinaller olabilir. Ama Türkiye halkı bu kazanımları benimsemiştir. Bu bağlamda laf atanlar, söz söyleyenler beyhude bir hava içerisindedirler" dedi.


İstanbul'dan karayolu ile Tekirdağ'a gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Tekirdağ Valiliği önünde Vali Aydın Nezih Doğan tarafından karşılandı. Polislerden oluşan tören kıtasını selamlayan Bakan Yazıcı, ilk olarak Vali Doğan'ı makamında ziyaret etti. Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan tarafından Bakan Yazıcı'ya halı ve kilim hediye edildi. Bir süre makamda Vali Doğan ile görüşen Bakan Yazıcı, daha sonra Belediye Başkanı Ahmet Aygün'ü makamında ziyaret etti ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Buradaki görüşmenin ardından Bakan Yazıcı, Belediye Kültür Merkezi'ndeki AK Parti İl Danışma Kurulu toplantısına katıldı.


Danışma Kurulu toplantısında konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Türk Milletinin artık ideolojik bağnazlıktan hızla uzaklaştığını ifade ederek şöyle devam etti:


"Rejim bekçiliğine soyunurlar. Türkiye'nin rejim sorunu yoktur. Cumhuriyet, bu milletin en büyük kazanımıdır. Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik, hukuk ve sosyal devlettir. Bu konuda hiçbir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kaygısı yok. Her toplumda marjinaller olabilir. Ama Türkiye halkı bu kazanımları benimsemiştir. Bu bağlamda laf atanlar, söz söyleyenler beyhude bir hava içerisindedirler."

"İFTAR VAKTİ GÜMRÜK KAPISI KAPALI" HABERİNE YALANLAMA


Önceki gün Kilis Sınır Kapısı'nda iftar saatinde gümrüğün kapalı olduğu iddialarına da cevap veren Bakan Yazıcı, kimsenin oruç tutan kişilere karışamayacağı gibi oruç açmasına da laf söyleyemeyeceğini söyledi. Bakan Yazıcı, olayın gerçekleştiği gece konuyla ilgili bir çalışma yaptığını anlatarak şöyle konuştu:


"Endonezya benzetmesine yeltendiler. Benim bakanlığımın faaliyet alanıyla ilgili Kilis'te yurda giren bir takım vatandaşlarımız 'iftarda sınır kapısı kapalı' diye yayın yaptılar. Hemen o gün gecesi konuyu incelettirdim, herkesi ayağa kaldırarak bilgi notu istedim. Ve geldi, arkadaşlar Suriye'den Ekim'de saat 18.21'de giriş için başvurmuşlar. Girdiklerinde işlemleri yapılmış ve triptik ile ilgili işlemde görevli şifreyi giremeyince diğer arkadaşı çağırmışlar ve o arkadaş işlemi yapmış. 26 dakikada 20 kişi çıkış yapmış, 18.21'de girmişler, 18.47 çıkmışlar. El insaf, gümrük kapısının kapalı olduğunu yazmak. Hiç kimsenin orucu kimseyi ilgilendirmez. Orucu tutanın orucunu açma görevi de vardır" ifadelerini kullandı.

"GÜMRÜKLERDE ŞOK BASKINLARA DEVAM"


Daha sonra Ak Port Liman İşletmeleri ve Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'nü gezen Bakan Yazıcı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada gümrük kapılarıyla ilgili şok baskınların devam edeceğini söyledi. Bakan Yazıcı, ''Halka en iyi şekilde hizmet nasıl oluyorsa onu yapacağız. Bu konuda davranış biçimlerimiz hangi tarzı gerektiriyorsa ona göre hareket edeceğiz. Kapıkule'nin altyapısı çok kötü. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile yaptığımız anlaşma gereği Kapıkule'nin altyapısını yeniliyoruz. Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki TIR kuyruğu sorunu can sıkıcı, çözmek için çalışmalara başladık. Kapıkule'yi hafifletmek için de yoğunluğu Hamzabeyli Sınır Kapısı'na aktarmak gerekir. Bu durumda da Hamzebeyli'nin de TIR otoparkı ve mazot imkanlarının genişletilmesi çalışmaları sürüyor" şeklinde konuştu. Gümrüklerde görev yapan personel sayısının yeteriz olduğunu ifade eden Devlet Bakanı Yazıcı, ''Gümrükler sadece vergi toplayan yerler değil, güvenlikle de alakalı yerlerdir. X-Ray cihazlarının çoğaltılması, otomasyona geçiş, personel sayısının artırılması gibi çalışmalarımız var. 14 bin olması gereken personel sayımız 8 bin 600 dolaylarında. Haziran ayında sınavla 500 kişi almıştık. Bu kişiler iş yoğunluğunu biraz azalttı. Şu anda ufukta bir personel alımı görünmüyor. Personel mesaileriyle ilgili de bayramdan sonra Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'la görüşeceğim'' dedi.


Bakan Yazıcı, Tekirdağ Ak Port Limanı'ndaki incelemelerinin ardından Milli Piyango İdaresi tarafından yaptırılan Milli Piyango Fen Lisesi Okulu'nun açılışını yaptı. Okuldaki matematik sınıfında öğrenci sıralarına oturan Bakan Yazıcı, okul hakkında detaylı bilgi aldı. Okulu gezen Bakan Yazıcı, ardından yine karayolu ile İstanbul'a hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2007 Cumartesi 21:09:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?