3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Bakan Yıldırım festivalde kiraz sattı

Tekirdağ'da düzenlenen 44. Kiraz Festivali'ne katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, stantları gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Bir kiraz satıcısının tezgâh başına geçen Bakan Yıldırım, kiraz satışı yaptı.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Kırklareli ve Çorlu'nun ardından Tekirdağ'a gelen Ulaştırma Bakanı Yıldırım, bu yıl 44'ncüsü düzenlenen Kiraz Festivali'ne katıldı.

Festival kapsamında düzenlenen Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri'ni izleyen Bakan Yıldırım, Tekirdağ Güreş Ağası Halil Sayı, Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan ve Belediye Başkanı Ahmet Aygün ile birlikte güreş severleri selamladı. Bir süre yağlı güreşleri izleyen Yıldırım, daha sonra sahildeki festival alanında bulunan doğalgaz fuarının açılışını yaparak stantları gezdi.

Festival nedeniyle açılan stantları dolaşan Bakan Yıldırım, vatandaşlarla sohbet etti. Festivale adını veren kirazlara ilgi gösteren Bakan Yıldırım, bir kiraz üreticisinin açtığı tezgahın başına geçerek kiraz sattı. Bir pazarcı gibi bağıran Yıldırım, kirazları kefeye doldurarak tarttıktan sonra satışını yaptı. Tezgah sahibini uyaran Bakan Yıldırım, satıcıya "Dalları bastı kiraz" diye bağırması gerektiğini söyledi.

Festival alanındaki gezisinin ardından Namık Kemal Üniversitesi'nin mezuniyet törenine geçen Bakan Yıldırım, AK Parti ile birlikte üniversitesiz şehir kalmadığını söyledi.

Üniversitelerin aydınlık Türkiye'nin geleceği olan insanları yetiştirdiğini ifade eden Yıldırım, "İktidara geldiğimizde 47 devlet üniversitesi vardı. Son 5 yıl içinde hükümetimiz bunun üzerine 34 yeni üniversite daha ilave ederek, üniversitesiz il bırakmadı. Türkiye bunu hak ediyor. Türk insanı bunu hak ediyor. Üniversite sayısının artmasından asla korkmayınız. Üniversiteler arttıkça Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği çağdaş medeniyetler seviyesine çabuk ulaşacağız" dedi.

Kumbağ Kavşağı'ndaki köprülü kavşak çalışmalarını da inceleyen Bakan Yıldırım, daha sonra AK Parti Tekirdağ İl Teşkilatı'nı ziyaret etti. Burada partililere seslenen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı'nın Tekirdağ'a 5 yılda 500 trilyon yatırım yaptığını söyledi.

Tekirdağ'ın Türkiye'nin 7. büyük ekonomisi olduğunu ifade eden Bakan Yıldırım, "Bin 500 sanayi tesisinin bulunduğu, 200 bin civarında doğrudan çalışanın, dolaylı olarak 1 milyona iş veren bu önemli şehrimize 500 trilyon helali hoş olsun. Biz buraya bunları yapmak zorundayız. Çünkü Tekirdağ ülkemiz için çalışıyor" dedi.

AK Parti'nin, ülke sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye'nin geleceğini planladığını kaydeden Bakan Yıldırım, "AK Parti hükümeti laf değil, hizmet üretiyor. Bu ülkede taş taş üstüne koymayanlar, sürekli laf ebeliğini yapanların vakitleri çok. Bizim iş yapmaktan dolayı fitnelik ve planlar yapmaya vaktimiz yok. Millet çalışanı bilir. Halkın iradesine karşı ayak oyunları yapanları da 22 Temmuz'da tasfiye etti. Halkın gücüne, milli iradeye şüpheyle bakanlar, millet ne veriyorsa onunla yetinsinler" şeklinde konuştu.

Bakan Yıldırım, parti ziyaretinin ardından Tekirdağ-Muratlı arasında yapımı devam eden demiryolu inşaatında çalışan işçileri şantiyelerinde ziyaret etti. Bir süre işçilerle sohbet eden Bakan Yıldırım, işçilerle yemek yedikten sonra Tekirdağ'dan ayrıldı.

.
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2008 Pazar 14:22:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?