30
Nisan
2024
Salı
TEKİRDAĞ

Banka dolandırıcılarına operasyon

Mersin'de, interaktif bankacılık sisteminde, şifre kırarak Tekirdağ'daki şirketin hesabından Mersin'deki hesaba EFT işlemi ile para aktardıkları iddiasıyla yakalanan 3 kişi, tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tekirdağ'da faaliyet gösteren özel şirketin, Çorlu şubesindeki hesabından, interaktif bankacılık sistemi şifresi kırılmak suretiyle, Mersin'deki bir banka şubesine 6 bin 450 YTL EFT işlemi yapıldığı bildirimi üzerine ekipler, düzenlediği operasyonda, G.T. ile G.A.Ö'yü yakaladı. İki kişinin yapılan sorgulamasında, teknik destek sağladığı belirlenen M.C.S. de Adana'da yapılan operasyonla gözaltına alındı.

Zanlılar, “Bilişim Suçu (Bankalara ve Başkasına Ait Bilişim Sistemine Girme, Sisteme Veri Yerleştirme ve Değiştirme, Şifre Kırmak Suretiyle Havale Yapmak)” iddiasıyla haklarında hazırlanan evrakla sevk edildikleri adliyede, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Ayrıca, olayla ilgili olarak F.F'nin de Antalya'da, “Organize suç örgütü üyesi olmak” suçuyla çıkarıldığı mahkemece tutuklandığının belirlendiği kaydedildi.


a.a
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2006 Perşembe 16:06:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?