3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Bar sahibini öldüren öğrenciye 25 yıl

TEKİRDAĞ’ın Çorlu İlçesi'nde, geçen 26 Aralık günü kendisini döven bar sahibi Tarık Öztürk'ü işyerini pompalı tüfekle basarak müşterilerin gözü önünde öldüren üniversite öğrencisi Fatih Dağdelen 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Kasten adam öldürmek’ suçlamasıyla son kez hakim karşısına çıkan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Fatih Dağdelen son savunmasında bir anlık sinirine yenik düştüğünü belirterek şöyle dedi: 

“Arkadaşlarımla eğlenmeye gitiğim barda bira bardağını yere düşürüp kırınca, garsonlar beni bir odaya götürdü ve burada Tarık Öztürk beni dövmeye başladı. Yediğim dayak sonrası dişim kırıldı. Ben de bunu gururuma yediremedim ve evime gidip aldığım tüfekle geri dönüp Tarık Öztürk'ü vurdum. Pişmanım. Yüce adalete güveniyorum, vereceği karara da saygı duyacağım.”

Mahkeme Fatih Dağdelen’i, Tarık Öztürk’ü bilerek ve kasten öldürdüğüne kanaat getirerek 25 yıl hapis cezasına çarptırdı. Cezayı çok bulan Dağdelen’in yakınları ise gözyaşı döktü. Fatih Dağdelen, güvenlik önlemleri altında tekrar tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'ne götürüldü.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 12:54:52
Güncelleme :7 Kasım 2008 Cuma 13:09:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?