3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Başarılı öğrencilere yaz kampı

Tekirdağ Valiliği, şehre göç ederek gelen ailelerin ilköğretim öğrencileri ile kısıtlı imkanlara rağmen başarılı olan öğrencileri beş günlük yaz kampında bir araya getirdi. 

Tekirdağ'ın Kumbağ beldesi Tarım İl Müdürlüğü Sosyal tesislerinde hazırlanan yaz kampına 180 öğrenci katıldı. Tekirdağ ve İlçelerine başka illerden göç eden ailelerin çocukları tek tek tespit edilerek kampa davet edildi. 

Ayrıca kısıtlı imkanlara rağmen okullarında başarılı olan öğrenciler de Tekirdağ Valiliği tarafından düzenlenen kampa katıldı. Kampın ikinci gününde öğrenciler Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan ile sohbet etti. Genç nufüsün önemine dikkat çeken Vali Doğan öğrencilere küçük yaşlarda gittiği kampları anlattı. Doğan, "Farklı Türkiye coğrafyalarından olan öğrencileri bir araya getirmek istedik. Baktığımda sarışınları, esmerleri, renkli gözlüleri, beyaz tenlileri gördükçe bu projenin arkadaşlarımız tarafından başarı ile algılandığını ve uygulandığını görmekten çok memnun oldum. Tabii ikinci gördüğüm ve hoşuma giden şeyde karşımda pırıl pırıl parlayan ben zekiyim diye bağıran gözlerin varlığı. İşte bizim aradığımız geleceğimizi emanet etmek istediğimiz insanlar böyle olmalı" dedi. Diğer ülkelere göre, Türkiye'nin daha genç bir nüfusa sahip olduğunu ifade eden Vali Doğan'ı öğrenciler soru yağmuruna tuttu. Sohbetin sonunda öğrenciler Vali Doğan'a plastik tabak ve kaşıklardan yaptıkları Türkiye-Almanya maç kadrolarının yer aldığı futbol sahası maketi hediye etti.

.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 12:47:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?