5
Mayıs
2024
Pazar
TEKİRDAĞ

Başbakan neden yan gelip yattı?

MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ OKTAY VURAL TEKİRDAĞ'DA

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Başbakan darbe planlarının olduğuna inanıyorsa 2003 yılından bu yana farkındaysa neden yan gelip yattı. Sayın başbakanı asker üzerinden siyaset üretmek yerine bu gibi konularda devlet adamı gibi davranmaya davet ediyoruz" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Trakya turuna çıktı. Ziyaretlerine Tekirdağ'dan başlayan Vural'ı Edirne Milletvekili Cemalettin Uslu ile Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı karşıladı. İl yönetiminde katıldığı karşıla töreni sonrasında Marmara Ereğlisi İlçesine bağlı Sultan Köy Belde Teşkilat binasının açılışını yapan Vural, daha sonra Tekirdağ'da geldi. Partililer ile birlikte öğle yemeği yiyen MHP'li Oktay Vural, hükümet caddesi üzerindeki esnafları ziyaret ederek sohbet etti.

Bir biri ardına gelen darbe iddialarıyla nedeniyle milletin kafasının karıştığını ifade eden MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, asker-sivil gerilimi üzerinden siyaset yapıldığını söyledi. Vural, "Türk Silahlı Kuvvetleri ve Genelkurmay Başkanlığı da Başbakanlığı bağlıdır. Muhakkak Sayın Başbakan Genelkurmay Başkanı ile birlikte bu gidişat karşısında milletimizin kafa karışıklılığını gidermesini arzu ediyoruz. Asker-Sivil gerilimi üzerinden siyaset üretmek doğru değildir. Askeri günlük politikalar içerisine sokmak, bunlarla yıpratmak doğru değildir. Herkes aklını başına alsın. Bu millettin kurumlarını yıpratmanın, güveni azaltmanın kimseye faydası yoktur" dedi.

Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu ifade eden Vural, darbe planları ve bunun gibi iddiaların yargı sürecinde kendiliğinden çözülmesi gerektiğini söyledi. Vural, "Bir gerçek varsa ortaya çıkarılması gerekir. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak Sayın Genelkurmay Başkanı demokrasiye bağlı olduklarını ifade ediyor. Bu bir kararlı duruştur. O bakımdan bunun üzerinden siyaset üretmeyi kabul etmiyoruz. Hukuk devletinde gerçeklerin arkası çıkmalıdır. Artık yeter bunun üzerinden başbakan siyaset üretmesin. 7 yıldır başbakan değil mi Sayın Erdoğan, mağdur ettiği vatandaşa baksın. Türk silahlı kuvvetleri pis bir siyasi oyuna kurban edilmemelidir. Devletin işleyişinde yargı sürecinde, bütün bunlarla ilgili süreç kendiliğinden çözülmelidir. Bir takım sözde darbe planları ile milleti tehdit edip, bu tehditle sırça köşklerde oturmaya devam ediyorsa asker-sivil gerilimini körükleyerek bunun üzerinden siyaset üretiliyorsa bu doğru bir şey değildir. Bu durum hukuki bir süreçtir. Darbe planları ile ilgili iddialar eğer doğru ise, başbakan bunların doğru olduğuna inanıyorsa 2003 yılından bu yana farkındaysa neden yan gelip yattı. Niye bekliyor. Sayın başbakanı Asker üzerinden siyaset üretme yerine bu gibi konularda devlet adamı gibi davranmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

 

"2010'DA ERKEM SEÇİM OLSUN"

Türkiye'nin ekonomik ve siyasi yönden erken seçime gitmesi gerektiğini savunan Oktay Vural, 2010 yılı Kasım ayının Başbakan Erdoğan için jübile seçimi olacağını savundu. Vural, "2010 yılı kasım ayı sandık için uygun bir zamandır. Milletimize daha fazla bedel ödettirmeden, siyasi gerilimin bedelini daha fazla milletimiz ödemeden, ekonomik sıkıntıları daha fazla milletimiz ödemeden, bu devri kapatabilecek bir fırsat olduğunu düşünüyoruz sandıkta. Artık milletin seçimi olsun istiyoruz. Bu seçimde artık

Tayyip Erdoğan'ın jübilesini yaptıracağız. Bu seçim onun jübilesi olacak inşallah" dedi. Tekirdağ'da ziyaretlerini tamamlayan Vural, beraberindekiler ile birlikte temasları için Çorlu ilçesine geçti.

MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ OKTAY VURAL TEKİRDAĞ'DA
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2010 Cuma 17:17:05
Güncelleme :29 Ocak 2010 Cuma 23:09:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?