3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Başkan adaylarından gövde gösterisi

Tekirdağ'da adaylıkları kesinleşen belediye başkan adayları bir araya gelerek basının karşına çıktı. AK Parti Tekirdağ Milletvekili Necip Taylan, siyasetin 24 saatlik bir iş olduğunu ifade ederek, "Bu süreçten sonra artık geriye bakmayacağız" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Tekirdağ'ın Belediye Başkan Adayları parti il binasında düzenledikleri basın toplantısı ile birliktelik mesajı verdi. Tekirdağ'daki AK Parti İl binasında düzenlenen basın toplantısında kamuoyunun karşısına çıkan AK Partili Belediye Başkanları, 46 il içinde ilk 18'e içine girerek adaylıklarının açıklanmasından onur duyduklarını belirtti.

Basın toplantısına, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Necip Taylan, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ziya Meral, Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Hayrabolu Belediye Başkanı Şener Çelikayar, Şarköy Belediye Başkanı Can Gürsoy ile AK Parti İl Yönetiminin temsilcileri katıldı.

Tekirdağ Belediye Başkan adaylığı için İl Başkanlığı'ndan istifa eden Mehmet Şık'ın da katıldığı toplantıda, 'Küskünlük yok partiye ve millete hizmet var' görüşlerine yer verildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ziya Meral, AK Parti'den adaylıkları açıklanan 18 il ve bağlı belediyelerin içinde Tekirdağ'ın da bulunduğunu belirterek, "Adaylığı netleşen belediye başkan adaylarımız bir araya geldiler. Adaylarımızın 2009'daki yerel seçimlerden başarılı bir sonuçla çıkmalarını umuyoruz" diye konuştu.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Necip Taylan ise, siyasetin bir memuriyet işi olmadığını ifade ederek, "Görevimi yaparım maaşımı alır işime bakarım anlayışı siyasette yer alamaz. Siyaset 24 saatlik iştir. Bu süreçten sonra artık geriye bakmayacağız. Sen onu dedin şu bunu dedi anlayışı artık geride kaldı. Hepimiz partimiz için birlik olup ülkemize hizmet etmeye gece gündüz devam edeceğiz" diye konuştu.

Birçok siyasi partinin kendi içinde gerçekleştiremediği demokratik süreci AK Parti'nin başarıyla yürüttüğünü belirten Taylan, "AK Parti içerisinde demokratik bir adaylık sürecini yaşıyoruz. Adaylık süresince temayül yoklamaları yapıldı. Milletvekilleriyle tek tek görüşüldü. Anket çalışmaları ve kamuoyu hassasiyetleri dikkate alınarak bir kısım adaylar belirlendi, süreç hala devam ediyor. Halkın huzuruna temiz kadrolarla çıkmak istiyoruz. İlimizde adaylık süreci hemen hemen tamamlandı. Yeni bir başlangıç yaptık. Artık bu gidişata, hatalarımızı beyan etmek dışında kim çomak sokmaya kalkışırsa buna hiçbir şekilde müsaade etmeyiz. Belediye Başkan Adaylarımızın seçim sürecinde yüzümüzü güldürecek sonuçlarla bizi gururlandırmasını umut ediyor ve başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, AK Parti Genel Merkezi'nin yaptığı uzun ve titiz incelemelerden sonra Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bazı adaylarla yola devam kararı aldığını kaydederek, "46 il içinde adaylıkları açıklanan 18 içinde bulunmaktan mutluyuz. Kolay olmayan bir süreçten geçtik. İnce ayrıntılar, temayül yoklamaları, halk anketleri, özel bilgiler, basın haberleri, milletvekili görüşleri bir elekten geçirilerek adaylıklarımız açıklandı. 2004'te göreve talip olduğumuzda insanlarımıza
yapılabilir projeler vaat ettik. Trakya'da örnek bir belediyecilik yapmaya gayret sarf ettik. Milletin maddi ve manevi değerlerine sahip çıktık" şeklinde konuştu.

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ise yaptığı konuşmada, tekrar aday olarak açıklanmalarını belediyecilik döneminde yaptıkları çalışmaların ibrası olduğunu vurgulayarak, "Yıllardır ilçe başkanımızla uyum içinde çalışıyoruz. Yeni süreçle birlikte belediye başkanlarımızın sorumlulukları daha da artmıştır. İnşallah yine yüzümüzün akıyla, olumlu ve iyi projeler yaparak, hizmetlere devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Hayrabolu Belediye Başkanı Şener Çelikayar da toplantıda söz alarak, 5 yıl önce halkın teveccühü ile yola çıktıklarını, her icraatlarında demokrasiyi işlettiklerini ve emanete hıyanet etmediklerini anlatarak, "Halkımıza hizmet için gece gündüz demeden çalıştık. Değişim ve dönüşümün öncüsü olduk. Takdir halkımızındır" dedi. Şarköy Belediye Başkanı Can Gürsoy da, artık yeni bir sayfa açtıklarını belirterek, yerel seçimlerden yüz akıyla çıkmayı umduklarını dile getirdi.

Toplantının ardından adaylıkları netleşen Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Hayrabolu Belediye Başkanı Şener Çelikayar, Şarköy Belediye Başkanı Can Gürsoy ile Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Necip Taylan, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ziya Meral ve eski İl Başkanı Mehmet Şık el ele tutuşarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 18:12:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?