3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Başkan Ersin Silivri'ye nakledildi

Tekirdağ Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin, Ergenekon Davası'nın görüleceği Türkiye'nin en büyük cezaevi olan Silivri L Tipi Cezaevi'ne nakledildi. 

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltına alınan ve "ihaleye fesat karıştırma", "rüşvet alma ve vermek" suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Tekirdağ Kapalı Cezaevine konulan Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin, Ergenekon Davası'nın görüleceği Türkiye'nin en büyük cezaevi olan Silivri L Tipi Cezaevi'ne nakledildi. Ersin'in avukatı Mehmet Nuri Saygun, nakillerin cezaevi savcısının talebi üzerine gerçekleştirildiğini söyledi. Ersin'in hafta başında yapılan ilk sevkte yer aldığını ve Silivri L Tipi Cezaevi'ne nakledildiğini belirten Avukat Saygun, başkan yardımcılarından Erdoğan Y. ve meclis üyelerinden Erdal K.'nin de Belediye Başkanı Atlan Ersin ile birlikte Silivri'ye nakledildiğini kaydetti.
 
Saygun, isim sırasına göre yapılan nakillerde diğer başkan yardımcısı Hüseyin A.'nın da sevkinin gerçekleştirildiğini, bir diğer Başkan Yardımcısı Soner D.'nin ise Tekirdağ'dan Silivri'ye naklinin bugün yapılacağını belirtti. Müvekkillerinin hiç birinin endişe taşımadığını sözlerine ekleyen Saygun, "Hiçbiri atılı suçları işlememiş inancında olduklarından ötürü bir endişe taşımamaktadırlar. Ancak işlememiş olduklarına inandıkları suçlarla ilgili 2 aydan bu yana tutuklu olmaları moral ve motivasyonlarını etkilemektedir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 21:22:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?