3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Başkan Ersin'den Başsavcıya dava

Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanlığı'na, kendisinin ve ailesinin, şeref ve saygınlığına saldırdığı gerekçesi ile şikayette bulunduğunu açıkladı. Başkan Ersin, Başsavcı Çetingül hakkında Çorlu Asliye Hukuk Mahkemesinde tazminat davası açtığını da söyledi. 

Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin, Yeni Belediye Meclis Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül'ün bir günlük gazetede çıkan iddialarına cevap verdi. Haberde adı geçen kişilerle kendisinin hiçbir alakasının olmadığını söyleyen Başkan Ersin, "Buna rağmen ben ve ailem bu soruşturmayla ilişkilendirildik. Benim ve ailemin onur, şeref ve saygınlığına saldıran Başsavcı Orhan Çetingül hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanlığına şikayette bulundum. Adı ''James Bond Savcı" olarak anılan Orhan Çetingül'ün eylemi bununla sınırlı olmayıp, haberimiz olmadan beni ve 17 kişiyi 8 Ağustos 2006 gününden 10 Kasım 2006 gününe kadar Ceza Muhakemeleri Kanunu madde 135'i ihlal ederek kanuna aykırı olarak dinlettiği, neticesinde de 13 Aralık 2006 tarih 2006/6835 soruşturma, 2006/3853 karar nolu kovuşturmaya yer olmadığına dair karar ile öğrenmiş bulunmaktayım. CMK madde 135 İletişimin Tespiti, Dinlenmesi ve Kayda Alınmasını çok sıkı kurallara bağlamıştır. Yasanın amir hükmü gereği elinizde kuvvetli delil bulunmadığı halde, yasal hakkını kötüye kullanarak ben ve bu 17 kişiyi dinletmedeki gayesini Başsavcı Orhan Çetingül'den basına açıklamasını istiyorum" dedi. 

Başsavcı hakkında gerekli işlemin yapılması için Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na şikayette bulunduğunu ifade eden Başkan Ersin, "Yine Orhan Çetingül hakkında Çorlu Asliye Hukuk Mahkemesi'nde tazminat davası açtım. Orhan Çetingül, çeşitli vesilelerle adlarını mahkemelerde açıklayacağım kişilere, 'Çorlu Belediyesini şikayet edin. Ne biliyorsunuz? Belediyeyi suçlayın, üzerinde numaraları alınmış para vereyim belediyeyi suçüstü yapalım" demiştir. Bunların nedenini kamuoyuna aydınlatma adına Orhan Çetingül'den basına açıklamasını istiyorum" şeklinde konuştu. 

Ben buradayım, görevimin başındayım, hodri meydan diyorum diyen Başkan Ersin sözlerini şöyle sürdürdü: "Benim elimde gizlilik kararı alacağım mekanizmalar yok. Bütün işlemlerim kamuoyuna açıktır. Buyursun gelsin. Bizans oyunlarıyla değil, yetkisi bile olmadığı halde, ne istiyorsa istenen belgeleri ben kendisine vereyim. Hoş bu saatten sonra Çorlu halkının ve Çorlu Belediyesinin de kendine güveni kalmamıştır". 

Öte yandan, Belediye Başkanı Altan Ersin'in Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanlığı'na şikayette bulunduğu ve Çorlu Asliye Hukuk Mahkemesinde tazminat davası açtığı Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül`ün Adalet Bakanlığı tarafından bir dizi eğitim için görevlendirildiği Almanya'da temaslarda bulunduğu öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 18:37:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?