3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Başkanın koruması beni dövdü

TEKİRDAĞ’da yaşayan bir çocuk babası 51 yaşındaki Rahim Tekay, yardım istemek için yanına gittiği AKP’li Belediye Başkanı Ahmet Aygün’ün özel koruması tarafından dövüldüğünü iddia etti. Hastaneye giderek iki gün iş göremez raporu alan Tekay, başkan ve koruması Erkan Yıldız hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.


Olay, geçen Çarşamba günü Mimar Sinan Caddesi üzerindeki Selimiye Camiinin önünde meydana geldi. İddiaya göre, camide teravih namazını kıldıktan sonra makam aracına binmek isteyen AKP’li Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün’ün yanına gelen Rahim Tekay, başkandan oturacak ev ile yiyecek ve iş konusunda yardım istedi.

Başkan Aygün ise yardım edemeyeceğini söyleyerek makam aracına yöneldi. Başkan Aygün’ün arkasından tekrar giderek yardım talebini yineleyen Rahim Tekay yine olumsuz yanıt alınca, sesini yükseltti. İddiaya göre bu sırada Başkan'ın yanında bulunan koruması Erkan Yıldız ise elindeki telsiz ile Rahim Tekay’ın başına vurdu. Aldığı darbe sonrası Rahim Tekay yere düşürken, başkan ve koruması olay yerinden ayrıldı.

Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine gelen polis ekipleri, başından kanlar akan Rahim Tekay’ı Tekirdağ Devlet Hastanesine kaldırdı. Burada tedavi altına alınan Rahim Tekay’a yapılan tedavisinin ardından iki gün iş göremez raporu verildi ve taburcu edildi. Raporla birlikte savcılığa giden Rahim Tekay ise başkan Aygün ve koruması Erkan Yıldız hakkında suç duyurusumda bulundu.


Belediye Başkanı Ahmet Aygün’ün yanına sıkıntısını anlatmak için gittiğini belirten Rahim Tekay, “Teravih namazı sonrası karşılaştığım Belediye Başkanı Ahmet Aygün’den yiyecek yemek, kalacak yer ve iş talebinden bulundum. Başkan ise ‘Ben emlakçı değilim ne yapabilirim ki’ dedi ve beni dinlemeden arkasını dönüp gitti. Bu sırada koruması olan Erkan Yıldız arkamdan gelerek elindeki telsizi başıma vurdu. Daha sonra kendimden geçmişim. Polis ekipleri beni hastaneye götürmüş ve burada rapor aldıktan sonra başkan ve koruması hakkında suç duyurusunda bulundum” dedi.


KORUMAM İTEKLEDİ


Cami çıkışı yanına gelen Rahim Tekay’ın kendisinden yardım istediğini belirten Belediye Başkanı Ahmet Aygün ise, “Cami çıkışı yanıma geldi ve benden ev, iş ve aş istedi. Bende bunların hepsini nasıl yapabilirim dedim. Sonra bana küfür etmeye başladı. Ben de bunun üzerine Rahim Tekay’a ‘Git başımdan’ dedim ve aracıma yöneldim, Bu sırada ise korumamda şahsı itekledi ve sonra yere düştü. Biz de oradan ayrıldık. Düşmenin etkisi ile kafasını yere vurmuş olabilir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 14:47:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?