3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Batum kendi kalesine gol atıyor!

EROL ERDOĞAN:

Halkın Sesi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erol Erdoğan, partisinin Tekirdağ İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'u eleştiren Erdoğan, "Kendi kalesine gol atan futbolcu gibi" benzetmesinde bulunarak, "Süheyl Batum, çok koşturan, çok çalışan ama her defasında topu kendi kalesine gol olarak gönderen bir futbolcuya benziyor. Böyle devam ederse AK Parti'nin kendisine 'AK Parti Gönüllü Propagandacı' madalyası vermesi gerekir. CHP'nin her defasında yargıyı ve orduyu göreve davet eder tarzı konuşmalardan vazgeçmesi gerekir. CHP sırtını askere, yargıya, darbeye, derinlere dayamaktan vazgeçmelidir" dedi.

"Genelkurmay'ın sitesinde bulunan 27 Nisan e-muhtırası acilen kaldırılmalıdır" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Söz darbeye gelmişken, bu vesileyle önceki bir çağrımı yinelemek istiyorum. 27 Nisan 2007'yi bu ülkede herkes hatırlar. Adına e-muhtıra denilen girişimi. İçinde Hazreti Peygamber'in anıldığı programları, çocukların ilahi okumalarını diline dolayan meşhur metin. O muhtıra halen Genelkurmay'ın sitesinde duruyor. Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Meclis Başkanı, Sayın Başbakan ve Sayın Genelkurmay Başkanı'nın dikkatini çekmek istiyorum. 27 Nisan e-muhtıra metninin Genelkurmay'ın web sitesinden kaldırılmasını talep ediyorum."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Seçme ve seçilme yaşı aynı olsun" sözlerini hatırlatan Erdoğan, bu teklifin tartışılabileceğini söyledi. Erol Erdoğan, "Seçilme yaşını aşağıya çekip sonra da, 'Askerlik yap, öyle aday ol' derseniz bu olmaz. Bu tavır gençlere haksızlıktır. Seçilmenin önündeki askerlik yapma engelini kaldırmaya dönük bir revizyon yapılmalıdır. Bunu da tartışmalıyız. Bu ülkenin gençleri askerlik yapmadan evlenebiliyor, genel müdür de oluyor, patron da oluyor, vergi de veriyor, milli sporcu da oluyor. Bu konunun müzakere edilmesi gerekir. Konuyu tartışmaya açalım. Söz gelimi yerel meclislerde seçilme yaşını daha aşağılara çekebiliriz" ifadelerini kullandı. Erdoğan, başkanlık ve iki partili sistem için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'yi model göstermesini eleştirerek, "Başbakan, ABD'yi demokrat bir ülke mi zannediyor? Bir milyon kişinin ölümüne sebep olan bir ülke demokrat olamaz" dedi. Yargıda, ekonomide, siyasette adaletsizlik olduğunu savunan Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Evet sorun adaletsizliktir. Gelir dağılımında adaletsizlik var. Yargıda adaletsizlik var. Vergide adaletsizlik var. Eğitimde adaletsizlik var. Hizmette adaletsizlik var. Siyasette adaletsizlik var. Türkiye'nin sorunu adaletsizliktir. Yoksa bu ülkede para var, kaynak var, imkan var, iş gücü var, gençlik var, fırsatlar var. Eksik olan adalettir. Hükümet 75 milyonu değil, 500 bin kişiyi düşünerek ekonomi politikası oluşturuyor. Bu ülkenin memuru, işçisi, çiftçisi, emeklisi, esnafı, sanayicisi devleti

sübvanse ediyor; devlet de sayısı birkaç yüz bini bulan dar bir gruba durmadan transfer yapıyor. İstihdam üretmeyen, işsizliğe çözüm olmayan, reel sektörü dikkate almayan, üretimi desteklemeyen bu ekonomik model çöpe atılmalıdır. Adalet olsun, her şey yoluna girer. Halkın Sesi Partisi, adalet için var."

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2011 Çarşamba 15:36:05
Güncelleme :14 Şubat 2011 Pazartesi 18:44:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?