3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Bebeği ihmal mi öldürdü?

Neslihan ve Mesut Kılıç çifti, bebeklerinin ölümünde doktorun ihmali olduğunu iddia ederek doktordan şikayetçi olacağını bildirdi. 18 günlükken hayatını kaybeden Asude Kılıç bebekten ise geriye ölümünden birkaç gün önce çekilen görüntüleri kaldı.


Çorlu`da yaşayan Neslihan (21) ve Mesut Kılıç (24) çifti, 18 gün önce dünyaya gelen bebeklerinin doktor ihmali sonucu hayatını kaybettiğini iddia etti. Bebeğinin ölümünde doktorun ihmali olduğunu ileri süren anne Neslihan Kılıç, "Minik bebeğimi rahatsızlanması sonucu Çorlu Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne götürdük. Orada yapılan ilk müdahalede polikliniklere götürmemiz istendi. Bebeğimi götürdüğüm çocuk doktoru 1,5 saat bekledikten sonra bizi içeri aldı ve yerinden bile kalkmadan bizden bazı tahliller istedi.

Tahlilleri yaptırdık. Doktor bebeğin yanına dahi gelmeden durumun normal olduğunu belirtti. Ancak bir anormallik sezdiğim için bebeğimi muayene etmesini istedim. Zoraki de olsa yerinden kalkarak bebeğimi muayene etti. Bir kez daha durumun normal olduğunu söyledi" dedi.


Anne Neslihan Kılıç, bebeğin kalp atışlarından rahatsız olduğunu belirtince doktorun yeniden birkaç tahlil daha yazdığını belirterek şöyle konuştu: "Pazartesi yaptırıp gelmemizi istedi. 'Küçük bebek dayanamaz bugünden yaptıramaz mıyız' diyerek kan alma odasına gittik. Doktor gibi oradakiler de pazartesi yaptıracağımızı söyledi. Küçücük bebek nasıl dayanacak onu anlamıyorum. Aynı günün gecesi bebeğimin nefes alıp verişi değişince yeniden Çorlu Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne götürdük. Bebeğim kucağımda can çekişiyordu. Acil Servis görevlileri tüm müdahalelere rağmen bebeğimin öldüğünü söylediler."


Olayda ihmalkarlık olduğunu iddia eden Neslihan Kılıç sorumlulardan şikayetçi olduğunu söyledi. Baba Mesut Kılıç da 18 gün önce dünyaya gelen bebeğin sevincini yaşayamadan acısını yaşadıklarını belirterek "Gerekli müdahaleyi yapmayan doktorlardan şikayetçiyim" diye konuştu.


Dede Rafet Kılıç da, Adli Tıp Kurumu`ndaki incelemede torunu Asude`nin kalbinde delik olduğunun belirlendiğinin söylendiğini belirterek "Kesin rapor 1,5 ay sonra gelecek. Kalbi delikse nasıl oldu da doğum ya da diğer muayenelerde fark edilemedi ve 'bir şey yok' denilerek eve gönderildi" diye dert yandı.

İha
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2008 Pazar 16:34:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?