5
Mayıs
2024
Pazar
TEKİRDAĞ

Belediye 25 milyon borç yaptı!

AK PARTİ'Lİ BAHAR:

AK Parti Tekirdağ Belediye Meclisi Grup Başkanı Nevzat Bahar, "CHP'li belediye resmi rakamlara göre 20 ayda 25 milyon borç yaptı. Peki soruyorum; bu 25 milyon lira hangi yatırımlar için kullanıldı" dedi.

Belediyeyi 63 milyon TL borçla Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Yönetimine devrettiklerini söyleyen Bahar, "Belediyenin Aralık 2010 itibariyle toplam borcu 88 milyon 641 bin TL olmuş. Bu borcun 1.5 milyonu özel sektöre, 87 milyonu da resmi kurumlara. Yani resmi rakamlara göre 20 ayda 25 milyon borç yaptılar. Peki soruyorum; bu 25 milyon lira hangi yatırımlar için kullanıldı?" diye konuştu.

Bahar, Tekirdağ Belediyesinin Aralık 2010 itibariyle toplam borcunun 88 milyon 641 bin TL olduğunu söyleyerek, "AK Parti grubu olarak Kasım toplantısında belediyenin toplam borçlarıyla ilgili verdiğimiz önerge cevaplandı. Belediyenin Aralık 2010 itibariyle toplam borcu 88 milyon 641 bin TL olmuş. Bu borcun 1.5 milyonu özel sektöre, 87 milyonu da resmi kurumlara. Biz belediyeyi 63 milyon borçla devrettik. Bu yönetim, 20 ayda borcu 88.5 milyon TL'ye çıkardı. 'Her basın toplantısında icraat yapamıyoruz, belediye borçlarını ödüyoruz' diyorlardı. Yatırımlardan, icraatlardan vazgeçtik; bari belediyenin borcunu katlamasınlar" dedi.

"ŞEFFAF BELEDİYE CEVABI: -BİZİM YAPACAK BİR SÜRÜ İŞİMİZ VAR-"

Nevzat Bahar, Kasım ayı meclis toplantısında belediye tarihinde bir ilk yaşandığını savunarak, şunları söyledi:

"Belediyenin gerçekleştirdiği ihaleler, ihaleye katılan firmalar, verilen teklifler, en düşük ve en yüksek teklif veren firmalar, ihaleyi kazanan firma ve ihale bedelleri hakkında meclise bilgi verilmesini istemiştik. Ancak, 'Bizim yapacak bir sürü işimiz var. Bu boş şeylerle uğraşacak vaktimiz yok' denildi. Sizin şeffaf belediyeciliğiniz bu muydu"

"ÖNERGEYE CEVAP YASAL ZORUNLULUK"

İhaleler ile ilgili verdikleri önerge için Belediye Başkanı Adem Dalgıç'ın 'Bizim yapacak bir sürü işimiz var, bu boş şeylerle uğraşacak vaktimiz yok' diyerek önergeyi gündeme alınıp alınmaması için oylatacağını söylediğini belirten Nevzat Bahar, "Oysa bugüne kadar hiçbir dönemde önergenin gündeme alınıp alınmaması oylanmamıştı. 5393 sayılı Belediye Kanununun 20. maddesi aynen şöyle; 'Meclis üyeleri meclis başkanlığına önerge vererek belediye ile ilgili konularda sözlü veya yazılı soru sorabilir. Soru,

belediye başkanı veya görevlendireceği kişi tarafından sözlü veya yazılı olarak cevaplandırılır.' Bu maddede önergenin oylanmasından bahsedilmiyor" dedi.

Grup Başkanı Nevzat Bahar, belediyenin ihale sonuçlarını açıklamaktan kaçındığını savunarak, "Oysa 'şeffaf belediyecilik her zaman prensibimiz' diyorlar, bunu da stratejik planlarının içine koymuşlardı. Bize açıklamadılar, belki basına açıklarlar" ifadelerini kullandı.

"BELEDİYE YANLIŞTAN DÖNDÜ"

Hazineye ait Karadeniz Mahallesi sınırları içerisindeki 164 dönümlük yeşil alanı Ticaret Borsası'na lisanslı depoculuk alanı olarak imara açtığını söyleyen belediyeye karşı AK Parti'li üyeler olarak mücadele verdiklerini ve idari mahkemeye iptal davası açtıklarını aktaran Bahar, "O gün meclis toplantısında bunun yargıdan döneceğini söylememize rağmen CHP meclis üyeleri ısrarla yeşil alanı imara açmışlardı. Nitekim İdare Mahkemesi yeşil alan ile ilgili belediye kararını iptal etti. Ancak söz konusu yer

için meclis kararına itiraz edilmiş, tekrar mecliste imara açılması istenmişti. 1 Aralık 2010 Meclis toplantısında ise bu itiraz görüşülmüş ve oybirliği ile reddedilmiştir. CHP'li ve diğer meclis üyelerine ve konuya duyarlılık gösteren sivil toplum kuruluşlarına AK Parti meclis grubu olarak teşekkür ediyoruz" dedi

İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2010 Pazartesi 23:08:03
Güncelleme :14 Aralık 2010 Salı 23:30:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?