3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Bir dev daha kepenk kapattı

Türkiye ve Avrupa'nın en büyük televizyon üreticilerinden Profilo Telra, Çerkezköy'deki fabrikasını kapattı. Sayıları 3 bini bulan personel, işsiz kaldıkları için isyan bayrağını açtı.

Uzakdoğu ile rekabette zorlanan bir büyük firma daha kapısına kilit vurdu. Türkiye'yi ilk kez televizyonla tanıştıran Profilo Telra, İstanbul Çerkezköy'deki fabrikasını kapattı.

Jak Kamhi'nin kurduğu Profilo Telra, tüketici elektroniği sektörünün lider kuruluşları arasında yer alıyordu. Ancak tedarikçilerine 62 milyon, bankalara da 217 milyon YTL borcu bulunan şirket, geçen yıl iflasın eşiğine geldi. Bu sırada Kamhi Kurucu Başkanlık görevini bıraktı ve yerine Göksen Körezlioğlu geçti. Körezlioğlu, mahkemeden 'iflas erteleme' talebinde bulundu. Fakat kötü gidişat durmayınca, fabrikanın beyaz eşya kısmı satıldı, üretim de durduruldu. Bunun üzerine işten çıkartmalar başladı. Ama yine olmadı...

'ÇARE ŞART'
Ne yazık ki daha fazla dayanamayarak geçtiğimiz günlerde kapılarını kapatan fabrikada çalışan yaklaşık 3 bin kişi, işsiz kaldı. Fabrikalarının kapanmasına isyan eden işçiler, "Bir de 'Türkiye'de işsizlik yok' diyorlar. Uzakdoğu malları geldiğinden beri bütün yerli esnaf perişan oldu. Devlet artık bu duruma bir çare bulsun" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 08:25:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?