3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Bir kökte 63 domates

Çorlu`da yaşayan emekli öğretmen Fehmi Tosun, balkona koyduğu eski küvetin içine diktiği domates fidesinin bir kökünde 63 domates yetiştirdi. Emekli öğretmen önceki senelerde de 98 santim boyunda fasulye ve 13 başlı ayçiçeği yetiştirmişti. 

Çorlu Yeşiltepe Mahallesi`nde ikamet eden emekli öğretmen Fehmi Tosun (61) evinin bahçesi kısıtlı olunca bahçe hobilerini uygun olan her ortamda sürdürmeye başladı. Bu nedenle balkonuna koyduğu eski küvetin içini toprakla doldurarak sebze eken Tosun`un, buraya ektiği bir kök fide tam 63 tane domates verdi. Bunun alışıldık bir durum olmadığını dile getiren Fehmi Tosun; "Bahçemizde de domatesler var. Bunlarda genelde bir kökte 5 - 6 tane domates yetişiyor. En çok olan kökte 10 tane domates var. Bir kökte 63 domates olması dikkat çekiyor" dedi. 

Bazıları kızaran bazıları da kızarmaya yüz tutan domatesleri tek tek numaralandıran ve onlara gözü gibi bakan Tosun, bahçesindeki sebze ve meyveleri tamamen organik yollarla yetiştirdiğini de sözlerine ekledi. Tosun, bir kökte 63 domatesi bir arada görenlerin şaşkınlıklarını gizleyemediklerini de belirtti. 

Emekli öğretmen Fehmi Tosun, geçtiğimiz yıllarda da bahçesinde 98 santimetre boyunda börülce tipi fasulye ve 13 başlı ayçiçeği yetiştirmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2008 Çarşamba 16:51:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?