5
Mayıs
2024
Pazar
TEKİRDAĞ

Bir saatlik yağmur felç etti

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde aniden bastıran sağanak yağış nedeniyle bazı evleri su bastı. Yağışlar özellikle Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı bölgede etkili oldu.

Çorlu'da romanların yaşadığı Hıdırağa Mahallesi'nin Ahmet Taner Kışlalı Caddesi tarafında çok sayıda ev sular altında kaldı. İlçede öğle saatlerinde başlayıp 1 saat boyunca etkili olan sağanak yağmur, cadde ve sokakları adeta göle çevirdi. Sokaklarda diz boyunca su akıntısı oluşurken, küçük yaştaki çocuklarını sırtına ve kucağına alan annelerin evlerine gitmeye çalışması dikkat çekti. Her şiddetli yağmur sonrası evlerini su bastığını söyleyen İskender Kambur, "Artık yağmur yağmasın diye dua ediyoruz. Her

yağmur yağışı sonrası evlerimizi su basıyor. Sorunumuzu her yere ilettik, belediye boru döşedi ama yine işe yaramadı. Evlerimiz sular içinde kaldı, eşyalarımız kullanılamaz hale geldi. Diz boyunca evin içinde su var, Çorlu Belediyesini arıyoruz telefonları açan yok. Gelip yardım etsinler suları çeksinler diye yardım istiyoruz ama kimseyi bulamıyoruz. Bu rezilliğimizi gelip görsünler, buraya sadece seçim zamanı gelmesinler" dedi.

 

EVLER SULAR ALTINDA

Evinin önünde gözyaşlarına boğulan ve yardım isteyen Hayriye Geçim, "Çocuğum içeride, dışarı çıkamıyorum. Belime kadar evimin içinde su var. Burası çukur diye yukarıdan akan bütün sular evimin içine girdi. Buna artık çözüm bulsunlar, bize yardım etsinler. Bütün eşyalarımız mahvoldu, suyu kovalarla dışarıya çıkarmaya çalışıyoruz. Belediyeyi aradık, aradığımız hiç kimse bize yardıma gelmedi. Her yağış sonrası bu rezillikten bıktık" diye konuştu.

Su basan evlerinin önünde duruma tepki gösteren Hasan Demiröz, "Her şiddetli yağmurun sonucu bu. Bizleri kimse insan yerine saymıyor, yardım istiyoruz yardımımıza bile gelen yok. Bir yardımı bile bize çok görüyorlar. Burada sulara kapılıp gitsek kimsenin umurunda değil. 'Evlerimizi su bastı, yardım edin' diye telefon açıyoruz, telefonu kimse açmıyor. Böyle zamanda o telefonu açmayacaklarsa ne zaman açacaklar. Bütün eşyalarımız rezil oldu, dolaplarımız ve elektrikli eşyalarımız arızalandı. Sürekli aynı

sorun olmasına rağmen kimse buna bir çözüm üretmiyor. Geçen sene yağan yağmurun ardından buraya bir kanal koydular o kadar. O kanalın durumu da ortada. Gelsinler halimizi görsünler, rezilliğimizi görsünler. Sadece seçim zamanı buralara gelmekle olmaz. Yada günlük güneşlik havada buradan geçmekle ayakları çamura değmeden buraları görmekle bu işler olmuyor. Bizim zararımızı kim ödeyecek, kim karşılayacak. Sorunumuz çok ama sorunumuza çare üreten yok" şeklinde konuştu.

Hıdırağa Mahallesi Ahmet Taner Kışlalı Caddesi tarafında bulunan tüm evlerin sular altında kaldığı sağanak yağmur sırasında sokaklar da nehre döndü. Küçük kardeşini kucağına alarak eve götürmeye çalışan küçük bir çocuğun, yoğun su birikintileri arasından geçip eve gitmeye çalışması dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 18:14:05
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 11:39:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?