6
Mayıs
2024
Pazertesi
TEKİRDAĞ

Bir tarih kül oldu..

Tekirdağ’da tarihi ahşap binalarda çıkan yangın çevre sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. Can kaybının olmadığı yangında, binaların ahşap ve birbirine yakın olması, itfaiye görevlilerine zor anlar yaşattı.

Tekirdağ Ertuğrul Mahallesi’nde birbirine bitişik haldeki, tarihi ahşap binalarda henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Binaların ahşap ve birbirine bitişik olmasından dolayı kısa sürede büyüyen yangına, Tekirdağ İtfaiyesi hemen müdahale etti.

Alevlere müdahale etmekte zorluk çeken itfaiye ekipleri yetersiz kalınca, çevre ilçelerden takviye ekip istendi. Yangın, Muratlı ve Çorlu’dan gelen ekiplerin de müdahalesiyle 2 saat sonra kontrol altına alınabildi. Yanan binaların çökmesi, vatandaşlara ve itfaiye ekiplerine korku dolu anlar yaşattı.

Vatandaşlar yangını korku ve endişe dolu gözlerle izledi. Olay yerine gelen Tekirdağ Valisi Ahmet Özyurt ve Emniyet Müdürü Metin Alp de itfaiyenin söndürme çalışmalarını izledi ve yangın hakkında bilgi aldı.

Can kaybının olmadığı yangında 7 tarihi ahşap bina kül olurken, binalarda yaşayan olmaması ve çevre binalara sıçramadan kontrol altına alınmasıyla büyük bir faciadan dönüldü.

tekirdağ
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2004 Çarşamba 11:09:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?