3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Bu izdiham defolu giysiler için

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki bir giyim fabrikası, defolu, stok ve ihraç fazlası ürünlerini satışa sununca mağazada izdiham çıktı. Yaklaşan bayram nedeniyle vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği fabrikada özellikle defolu ürünleri alan vatandaşlar 'ucuz' alışverişin tadını çıkardı.


Tekirdağ'ın Çorlu-Çerkezköy ilçeleri arasındaki Tavşanlı mevkiinde bir giyim fabrikası defolu, stok ve ihraç fazlası ürünlerini satışa çıkarınca mağazada izdiham çıktı. Ünlü markaların mağazaları yerine defolu ürünleri tercih eden vatandaşlar, yönelik satışlara başlandı. Vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren fabrikanın yolunu tuttu. Yaklaşık bin 500 parçanın satışa sunulduğu fabrikada vatandaşlar defolu ürünlere büyük ilgi gösterdi. Ürünlerin bulunduğu stantlarda kendilerine göre model seçen
vatandaşlar 'ucuz' alışverişin tadını çıkardı. Bayram öncesi yaşanan ekonomik kriz nedeniyle alım gücünün düştüğünü ifade eden bir vatandaş, mağazalardan alacağı bir pantolon yerine bu fabrikada 3 pantolonu 20 YTL'ye aldığını söyledi Alışveriş merkezlerinin ve mağazaların pahalılığından şikayetçi olan Tekirdağlılar, "Ucuzluktan dolayı burası şuan tıklım tıklım. Kendimize göre modeller bakmaya çalışıyoruz. Fiyatlar gayet uygun 3 pantolon 20 YTL'ye satılıyor. Böyle indirimli ucuz ürünler daha çok satışa sunulmalı. Burası zengin fakir herkese hitap ediyor. Milletimizde de pek alım gücü kalmadı. Mağazalarda bunlardan bir tanesini 50-60 YTL'ye alıyorsun. Burada ise 3 tanesi 20 YTL alıyoruz" dedi.


Üniversiteli arkadaşları ile alışverişe geldiklerini ifade eden gençler ise, kendi harçlıklarından biriktirdikleri para ile alışveriş yapmanın zevkini yaşadıklarını söyledi. Üniversiteli gençler, "Kriz ortamında bu fiyatları çok uygun bulduk. Talep çok olduğu için aradıklarımızı bulmakta zorlanıyoruz. Bu dönemde 3 tane tişört 10 YTL, 3 pantolon 20 YTL çok uygun" diye konuştu. Ekonomik kriz nedeniyle mağazaların kepenk kapandığı dönemlerde böyle ürünlerin satışa sunulmasından memnun olan vatandaşlar indirim günlerinin çoğaltılmasını istedi. Aldıkları ürünleri denemek isteyen vatandaşlar ise kabinler önünde uzun süre sıra beklemek zorunda kaldı. Ürün satın alan vatandaşlar ise kasaların önünde uzun kuyruklar oluşturuldu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2008 Pazar 13:01:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?