15
Mayıs
2024
Çarşamba
TEKİRDAĞ

Çam ormanlarında yılbaşı mesaisi

Tekirdağ İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Şube Müdürü Mahmut Ustamazman, yaklaşan yılbaşı nedeniyle özellikle çam ormanlarında denetimlerin 24 saat esasına göre sıkılaştırıldığını söyledi. Kaçak ağaç kesmenin 3 aydan 3 yıla kadar hapis getireceğini belirten Ustamazman, "Kaçak kesimlere izin vermemek için her türlü gayreti gösteriyoruz" dedi. 

Her yıl kasım ve aralık aylarında yeni yıl kutlamalarının simgesi haline gelen çam ağaçlarına yönelik kaçak kesimler olduğunu belirten Tekirdağ İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Şube Müdürü Mahmut Ustamazman denetimlerin bu zamanlarda sıkılaştırıldığını söyledi. Kaçak 'Noel ağcı' kesilmesini önlemek için tedbirlerin 24 saat esasına göre değerlendirildiğini kaydeden Mahmut Ustamazman, "Yılbaşı'nın yaklaşması nedeniyle denetimlerimizi sıkılaştırdık. Kaçak çam ağacı kesimlerine rastlanabileceğini düşüncesi ile vatandaşlarımızdan gelen ihbarlarla birlikte var olan denetimlerimizi daha da sıkılaştırdık. Daha önce bölgemizde bu tür olaylar pek görülmese de denetimlerimiz hem kaçak çam ağacı kesimi hem de yasak avlanma konularında devam ediyor. Tekirdağ'da Malkara, Şarköy ve merkez olmak üzere üç farklı bölgede çam ormanlarımız bulunuyor. Kaçak kesimlere izin vermemek için her türlü gayreti gösteriyoruz. Ekiplerimiz 24 saat esasına göre hayatımızın can damarları olan ağaçlarımızı koruyor. Bölgelerimize yakın alanlardaki muhtarlarımız vatandaşlarımız da ihbarları ile bizlere destek oluyorlar. Olumsuz bir durum fark edildiğinde 'Alo 177' ihbar hattına bildirmelerini yeterlidir. Ekiplerimiz gerekeni en kısa sürede yapacaktır" dedi. 

Yılbaşına az bir süre kala kaçak çam ağacı kesimlerinin oluşabileceğini belirten Ustamazman, Tekirdağ İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin denetimlerini yasak avlanma ve çam ormanlarına yönelttiğini söyledi. Kaçak ağaç kesen kişinin kestiği ağacın yaşına ve verdiği tahribata göre para cezasına çarptırıldığını anlatan Ustamazman, "Bir ağacı kesen bir vatandaşın en az 100 YTL para cezasına çarptırılır. Kesilen cezanın yanı sıra hakkında hukuki olarak dava da açılır. Mahkemenin durumuna göre kararını mutlaka verir. Bu kararlarda Kabahatler Kanunu'nun yanı sıra hapis cezası olarak da verilebilir. Hapis cezası olursa en az 3 aydan 3 yıla kadar ceza veriliyor. Tabii ki kesilen ağacın fidan bedeli, ağaçlandırma masrafı da alınıyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2007 Cumartesi 14:38:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?