3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Cami avlusunda uyuşturucu satışı

Çorlu'da cami avlusunda ve kestane tezgahında uyuşturucu sattığı belirlenen 5 kişi polisin düzenlediği operasyonla yakalandı. Yakalanan zanlılarla birlikte 2 kilogram toz esrar ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre, Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri Çorlu'da aralarında 18 yaşından küçük çocuklarında bulunduğu bazı kişilere uyuşturucu madde satışı yaptığı öne sürülen kişileri takibe aldı.

Zehir tacirlerini 45 gün boyunca izleyen Çorlu polisi, şehrin değişik bölgelerinde açılan kestane tezgahında ve Reşadiye Mahallesi`nde yer alan bir caminin avlusunda uyuşturucu satışı yapan İ.B. (36) ve S.B. (48) adlı kişileri gözaltına aldı. İ.B. ve S.B.`nin üzerleri ile gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda 800 gram toz esrar maddesi ile hassas terazi ve esrar paketlemede kullanılan poşetler ele geçirildi.

Gözaltına alınan kişilerin ifadelerinden yola çıkan polis ekipleri uyuşturucu maddenin Çorlu`ya İstanbul Küçükçekmece`de bulunan A.Ç. (65) vasıtasıyla getirildiğinin tespit edilmesi üzerine A.Ç.'yi de gözaltına aldı. A.Ç.`nin evinde ve iş yerinde yapılan aramalarda da 1 kilo 200 gram toz esrar, hassas terazi, esrar satışından elde edildiği tahmin edilen döviz, bir miktar para ve 10 adet sahte 100`lük amerikan doları ele geçirildi. Şahısların sorgularında M.B. (51) ve Ö.B. (35) adlı kişilerin de olaylarla alakalı olduğunu belirleyen polis ekipleri bu kişileri de yakaladı.

2 kilogram toz esrar maddesi ile gözaltına alınan 5 kişi Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü`ne götürüldü. Uyuşturucu madde ticareti yaptığı belirlenen şahısların çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi. Uyuşturucu tacirlerinin , zehir ticareti yaparken daha güvenli olduğu için cami avlusunu seçtikleri, şehir merkezinde satış yapabilmek için de esrar satışını kestane tezgahıyla kamufle ettikleri kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 18:02:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?