3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Cemaat namazda, hırsızlar işbaşında

Tekirdağ 100. Yıl Mahallesi'ndeki Ebubekir Sıddık Camii'nin muslukları akşam namazı sırasında çalındı. Cemaatin namazda olmasını fırsat bilen hırsızlar, şadırvandaki 6 musluğu alarak kayıplara karıştı. 

Akşam namazının ardından cemaatin uyarısı ile muslukların çalındığını fark ettiğini belirten Ebubekir Sıddık Camii İmamı Ali Osman Saraç, şadırvan etrafında suları görünce vatandaşların cami bahçesini yıkadığını düşündüğünü ifade etti. Çalındığını görünce çok şaşırdığını söyleyen İmam Saraç, "Yatsı namazının çıkışında biz muslukların söküldüğünün farkına vardık. Cemaatten sonra camiden çıktığım için cemaattekiler 'camiden çıkan muslukları değiştirecek misin?' deyince anladık. Akşam namaza gelirken cami önünü ıslak gördüm. Herhalde vatandaşın biri buraları yıkadı diye düşündüm. Su boşalmış farkında değiliz. Geldik baktık muslukların hiçbiri yok. Sonra polise haber verdik. Diğer camileri de soymasınlar. Bunlar herhalde bir ekiptir diye düşündük. Hepsini sökmüşler bir tanesini de artık düşürdüler herhalde yerde bulduk" dedi. 

"Toplum olarak mabetlerimize sahip çıkalım" diyen İmam Saraç, "Caminin yanında market var. Binlerce insan girip çıkıyor. Camimizin avlusundan herkes gelip geçiyor, yol gibi herkes burayı kullanıyor. Ama muslukların söküldüğünü gören bir kimse yok. Herkes şaşırdı buna. Bu kadar gözü dönmüş bunların. Caminin çeşmelerini çalacak kadar küçülmüşler. Daha önce görmedik böyle bir şey, ilk defa yaşıyoruz. Caminin etrafı da açık. Hangi saatte kimin geçtiği belli değil. Bundan dolayı da etrafı kapatarak güvenlik tedbiri almayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu. 

Cami imamının ihbarı ile olay yerine gelen polis ekipleri de gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Gün içerisindeki birçok hırsızlık olayına şahit olduğunu belirten polis ekipleri, hırsızların cami musluklarını söküp almasına ise bir anlam veremedi. Cami çevresinde inceleme yapan polis, musluk hırsızlarının peşine düştü.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 15:28:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?