5
Mayıs
2024
Pazar
TEKİRDAĞ

Cepte Seda Sayan'lı tuzak!

ÇORLU'DA SEDA SAYANLI REKLAM KAMPANYASINI KULLANARAK DOLANDIRICILIK

Çorlu'da 'Seda Sayan'ın Ramazan Özel Paketinden 20 Bin TL Kazandınız' şeklinde rastgele bir numaraya mesaj atan dolandırıcılar, mesaja inanan çifti tuzaklarına düşürdü.

Sabiha Y. ve eşi, dolandırıcıların verdiği cep telefonu numarasına 445 TL ve 100 TL'lik kontör yatırdıktan sonra ödüllerini alamayınca dolandırıldıklarını anladı.

Sınır tanımayan dolandırıcılar, bu kez bir reklam kampanyasından esinlenerek kolları sıvadı. Dolandırıcılar, 'Seda Sayan'ın Ramazan Özel Paketinden 20 Bin TL Kazandınız' yazılı mesajı, rastgele bir cep telefonu numarasına gönderdi.

Telefonuna gelen mesajı okuyan Sabiha Y., durumu eşine bildirdi. Ödül kazandıklarını düşünerek sevinen çift, hemen mesajın gönderildiği numarayı aradı. Çiftin kendilerini aramasıyla hedeflerine ulaşan dolandırıcılar, isteklerini arka arkaya sıralamaya başladı. Telefonu alan

Sabiha Y.'nin eşi Halit Y., oldukça nazik konuştuğu öğrenilen şahsın talebi doğrultusunda bankamatiğe gitti. Cep telefonu numarasına 445 TL yatıran Halit Y., dolandırıcıların tüm taleplerini yerine getirmelerine rağmen ödül alamayınca dolandırıldıklarını anlatı. Bunun üzerine Sabiha Y. ve eşi, Cumhuriyet Polis Merkezi'ne başvurarak şikayetçi oldu.

Cumhuriyet Polis Merkezine gelerek dolandırıldığını, mağdur olduğunu söyleyen ve şikayette bulunan Sabiha Y., "Sabah 09:40'da mesaj geldi. SMS'de 'Tebrikler, Seda Sayan'ın Ramazan Özel Paketinden 20 Bin TL Kazandınız, Hemen Bankaya Gidip Çekin, Lütfen Bizi Arayın' yazıyordu. Telefonla aranmam istendiği içinde ben de mesaj gelen numarayı aradım. Benim ve eşimin TC kimlik numarası istediler, ben de telefonda söyledim. Telefondaki erkek ve çok düzgün konuşan birisiydi, bana 'tebrikler bankaya gidin' dedi.

Ben de telefonu eşim Halit Y.'ye verdim. Eşimle telefonla görüşmeye başladılar. 445 TL yatırmamız karşılığında 10 bin TL'yi alacağımızı söylediler. Bizimle aynı zamanda telefonla konuşuyor aynı zamanda da bankamatiğe gidip para yatırmamızı istiyordu. Eşimde telefonla konuşarak bankamatiğe gitti ve cep telefonu numarasına 445 TL para yatırdı" dedi.

Sabiha Y., parayı yatırmalarının ardından telefondaki kişinin yeni bir istekte bulunduğunu belirterek, "Parayı yatırmamızın ardından 'bin 100 TL daha yatırırsanız 20 bin TL'yi hesabınıza yatıracağız' dediler. Biz de o kadar para bulamayacağımızı ve yatıramayacağımızı söyledik. Bunun üzerine telefondaki kişi sürekli aynı şekilde konuşmalar yapıyor ve çok nazik davranıyordu. Bize 'iki ayrı numaraya 50'şer TL'lik toplam 100 TL'lik kontör yatırırsanız 10 bin TL'yi hesabınıza geçeceğim' dedi. Biz de bu iki

ayrı numaraya da 50'şer TL'lik toplam 100 TL olmak üzere kontör yükledik. Bankamatik önünde bekledik bekledik, herhangi bir paranın yatmadığını gördük. Eşim dolandırıldığımızı anladı. Konuştuğumuz kişi telefonu kapattı ve bir daha da açmadı" diye konuştu.

Dolandırıldıklarını anlamalarının ardından Cumhuriyet Polis Merkezine gelerek şikayetçi olan Sabiha Y., "Dolandırıldık ve şikayetçi oldum. Hep anlatırlardı ama inanmazdım. Bizim de başımıza geldi. Benim gibi başkaları yanmasın. Mağdur olduk, paramız gitti. 20 bin TL dedikleri zaman cazip geldi ama biz dolandırıldık. Çocuklarımın rızkı gitti, böyle dolandırıcıların bulunup cezalandırılmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2010 Çarşamba 11:20:01
Güncelleme :23 Haziran 2010 Çarşamba 11:59:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?